Foto: Bildbyrån

I en 4-2-seger mot Halmstad för några år sedan debuterade Tino Kadewere för Djurgården: ”Han kan bli en av de största i Djurgårdens historia”, utbrast Bosse Andersson då. Sedan dess har det tagit tid men nu börjar Kadewere allt mer skjuta fart. Nu höga betyg hos SVENSKA FANS.

Det har hunnit gå några år nu.
I augusti 2015 kom Tino Kadewere från Zimbabwe till Djurgården och det var en 19-åring som direkt fick press på sig själv.
Inte minst genom att han själv omgående lovade att han skulle bli större än landsmannen och fanfavoriten Nyasha Mushekwi och så Bosse Andersson som ovanpå det skickade superlativer som han gjort kring få andra tidigare: ”Han kan bli en av de största i Djurgårdens historia”.

Då lät det möjligen en smula överdrivet och Kadewere har också haft det svårt att komma loss, även om han bitvis visat kvaliteter. Men i dag börjar anfallaren från Harare City svänga bilden och ser mer och mer ut som nummer ett i Djurgården – inte minst genom Jonas Olsson som nyligen höll Kadewere som förmodligen bäst i Dif i år.

I går på nytt en mycket bra match när Djurgården gjorde 2-0 på Örebro SK och får jämte ett mycket högt betyg från SVENSKA FANS redaktion för Djurgården. Det är inte utan att man undrar om det här är ett namn som börjar komma i fara för att försvinna i kommande transferfönster?
Kadewere skrev 2015 på ett fyraårsavtal.

”Suger åt sig bollarna, visar upp bra teknik, spelförståelse och ständigt ett hot mot ÖSK:s försvar”. Kommentar från SVENSKA FANS.

Tommi Vaiho som ersatte Andreas Isaksson fick en tvåa av SF på en femgradig skala. Jämte imponerade Felix Beijmo mer än på länge och gjorde en stark match i matchen mot farlige Omoh.

Marcus Danielsson ett annat namn med bra betyg liksom Jonas Olsson – och inte minst Fredrik Ulvestad.
HÄR – BETYGEN DJURGÅRDEN – SPELARE FÖR SPELARE !