Foto: Bildbyrån

Malmö hade inte förlorat fyra matcher i rad sedan 2008. Nu är samma dystra facit ett faktum, detta efter 3-2 i baken borta mot Hammarby under onsdagskvällen.
– Det är våra egna misstag och fel som gör att vi får noll poäng igen, säger Sören Rieks till Sydsvenskan

Fjolårets SM-guldvinnare Malmö FF har det jobbigt, riktigt jobbigt. Efter att tidigare i vår förlorat i allsvenskan med 3-0 borta mot såväl Djurgården som Kalmar har mardrömmen blivit än värre.

Fyra raka förluster är nu ett faktum, detta efter 1-2 hemma mot Blåvitt, på nytt 0-3 i baken borta mot Djurgården i cupfinalen, 0-1 borta mot Trelleborg och så 2-3 på Tele2 Arena i går mot Hammarby.

För att hitta fyra raka MFF-torskar får man gå tillbaka till säsongen 2008 – tio år sedan. För Mattias Svanberg, som har Malmö FF som moderklubb, gör de senaste resultaten ont i själen.

– Det känns inte alls bra. Malmö är den enda klubb jag verkligen brinner för här i världen. Jag ville ge tillbaka allt jag kan, och vinna hela tiden, säger 19-åringen till Sydsvenskan.

LÄS: MFF-STJÄRNANS LADDNING – VILL INTE PRATA OM BAJEN 

Svanberg sköt 2-1-målet mot Hammarby. Den som gav skåningarna ledningen med 1-0 i den första halvleken var vinterförvärvet från Blåvitt, Sören Rieks, och han är kritisk mot sitt eget lag.

– Det är våra egna misstag och fel som gör att vi får noll poäng igen. De gör mål på fasta situationer, känns som att det varit så varje match, konstaterar dansken för Sydsvenskan.

Nu väntar hemmamöte med Häcken på söndag, näst sista fighten innan VM-uppehållet. För Rieks är tre poäng ett måste.

– Vi ska visa vad vi står för på söndag, det är en möjlighet vi måste ta. Vi måste få en vinst!