Foto: Bildbyrån

Sam Johnson och Felipe Carvalho – två tidigare allsvenska spelare har hittat rätt i den i norska ligan. Segermål i går mot Stabaek av Johnson, och den tidigare djurgårdsanfallaren är nu tvåa i skytteligan i Norge. 

Sam Johnson såldes från Djurgården till kinesiska Wuhan Zall sommaren 2016, men efter att ha hamnat i frysboxen i Kinaklubben så uppgavs han aktuell för att återvända till allsvenskan – IFK Göteborg försökte med den liberianska anfallaren, som dock valde Vålerenga i Norge.

Där gör han nu stor succé – Johnson är tvåa i skytteligan i Norge, sju gjorda mål. Det senaste målet kom i går mot Stabaek, där Vålerenga vann med 1-0 (målet HÄR)

Framspelningen kom från Felipe Carvalho, som lämnade Malmö FF efter att kontraktet gick ut i fjol. Han var nära en flytt till Östersund men det blev istället Vålerenga och där har Carvalho fått förtroende med sju starter, två cupmål och han stod även för ett vackert solomål i ligamatchen mot Haugesund nyligen (1.30 in i klippet).

I Vålerenga finns även två tidigare IFK Göteborgsspelare i målvakten Marcus Sandberg och vänsterbacken Sam Adekugbe som var på lån hos Blåvitt förra säsongen. Adekugbe har spelat till sig en plats i startelvan och gjort åtta matcher hittills.

Vålerenga ligger femma i Tippeligan. Brann är suveräna serieledare efter tio omgångar, obesegrade med 26 inspelade poäng, fem ner till tvåan Rosenborg.