GIF Sundsvall har överträffat alla förväntningar och inför Norrlandsderbyt mot Östersund på lördag har biljettruschen varit värre än på många år. Med två dagar kvar till avspark återstår blott 242 ståplatsbiljetter. 
– Det var fullt även i fjol men trycket i år har varit klart högre. Många har fått vända i dörren för det finns helt inget kvar att köpa, säger Johan Martinsson, kommunikationsansvarig för GIF Sundsvall, till FotbollDirekt.se. 

3479 åskådare mot Malmö FF.
3129 mot Trelleborg.
3278 mot Elfsborg.
3507 mot Brommapojkarna.

Trots en stark poängskörd med tre segrar på sju matcher och bara en förlust (4-3 borta mot Hammarby) har GIF Sundsvall inte varit bortskämda med några större publiksiffror.

I derbyt mot Östersund på lördag ser det äntligen ut att lossna. Uppemot 1000 bortasupportrar kommer till Sundsvall och klockan 15:00 på torsdagen återstod det blott 242 ståplatsbiljetter på arenan.

– Vi har sålt slut på alla sittplatser, det finns inte ett enda VIP-utrymme kvar och nu är det bara ståplats som återstår. Det kommer bli helt fullt på lördag, omkring 6700 åskådare. Mer kan vi inte ta på grund av våra ledskärmar och andra avskärmningar, säger klubbens kommunikationsansvarige Johan Martinsson till FotbollDirekt.se.

– Det är mycket att göra för oss. Många har fått vända i dörren för det finns helt inget kvar att köpa.

Det måste vara längesen ni kände av ett sånt biljettryck i stan? 

– Jo, men så är det. Vi hade fullt mot Östersund i fjol också men jag vill nog påstå att trycket varit klart högre i år och att vi säljer slut tidigare än förra året. Det märks på snackat i stan att många sett fram emot den här matchen, även spelarna har snackat om den här matchen länge.

Ni har fått stå ut med en del mörka rubriker sista året. Dålig ekonomi, en trupp som bottentippades av media inför säsongen. Vad betyder det att laget går bra nu och skapar lite mer hajp kring fotbollen? 

– Det är viktigt. Jag tycker att spelarna tagit ett stort ansvar och visat vägen på planen. Vi har William Eskelinen som vevar igång publiken, Linus Hallenius som jobbar och sliter för sitt lag och sin stad. Hela laget ställer upp på samhällsengagemang och det handlar om att få folk i stan att samlas kring glädjen som finns med fotboll. Efter den här matchen hoppas vi att folk ska fortsätta komma och se laget spela, för de spelar en väldigt trevlig fotboll, smäller på i duellerna och krigar i 90 minuter plus tillägg för varje poäng. Vår ståplats är mycket bättre i år.

Blir det en publikmatch även för alla som följer matchen på tv? 

– Det tror jag. Jag ska själv vara med och tifopyssla och grilla med fansen i morgon. Så det kommer bli en riktigt fin match, framförallt här på plats, men även sett ifrån tv-soffan.

Förra säsongen spelade Giffarna 1-1 mot Östersund hemma på Idrottsparken inför 6528 åskådare. På Jämtkraft Arena vann ÖFK med 3-1.