Foto: Bildbyrån

I fjol slutade Hammarby nia i tabellen. Nu har de spelat ihop 25 av maximala 27 poäng och i går kväll besegrades fjolårets SM-guldvinnare Malmö med 3-2 på Tele2 Arena. Men att stå och hylla serieledande Bajen? Nej, det vill inte MFF:s stjärnmittback Lasse Nielsen göra.
– Jag bryr mig verkligen inte, säger dansken till FotbollDirekt.se.

Hammarby leder allsvenskan och Malmö ligger först på en tiondeplats. De två senaste säsongerna har det varit ombytta roller. Medan MFF tagit två raka SM-guld har Bajen sedan återkomsten till allsvenskan slutat i mitten av tabellen.

Nu är det dock ett Malmö i fortsatt kris medan Hammarby fortsätter att sväva på moln. Under onsdagskvällen vann laget från Södermalm med 3-2 hemma mot MFF inför drygt 23 000 åskådare. Detta var skåningarnas fjärde raka förlust, men för Bajen innebär det att de tagit 25 av maximala 27 poäng. Ett otroligt facit förstås.

MFF:s stjärnmittback Lasse Nielsen, som tre minuter efter Hammarbys 2-2-mål visades ut och som från sidan fick se Pa Dibba mer eller mindre direkt efteråt skjuta in segermålet, vill dock inte spekulera i om Bajen är tillräckligt bra för att i det långa loppet vinna SM-guld i år.

– Ingen aning. Det får vi väl se. De gör det bra just nu, de rider på vågen. Vi får se hur långt det räcker, men just nu bryr jag mig verkligen inte. Det jag bryr mig om är Malmö och att få oss på rätt spår igen. Det är det som är mitt fokus, säger Nielsen bestämt till FotbollDirekt.se.

Men överraskas inte ni som spelare över Hammarby, ett Hammarby som i fjol slutade nia i tabellen men som nu leder serien?

– De gör det bra, men återigen, jag har inte kollat deras matcher så jag vet inte. De har spelat nio matcher och har gjort det bra, men jag bryr mig inte.

LÄS: ORDEN SOM FÅR MFF-FANSEN ATT HOPPAS 

Lasse Nielsen och Sören Rieks i MFF var inte de enda danskarna på planen i går. Nej från start från Hammarby fanns även Björn Paulsen och Jeppe Andersen. Dessutom hoppade Mads Fenger in för hemmalaget i den andra halvleken. Någon relation till landsmännen i Hammarby har Nielsen inte.

– Jag spelade mot alla i Danmark, men jag känner ingen av dem personligen. De gör det bra så grattis till dem, men jag fokuserar bara på Malmö.

Nikola Djurdjic kvitterade till 2-2 i 65:e minuten, du blev utvisad tre minuter senare och så gjorde Pa Dibba 3-2 i 70:e. Var det dessa fem minuter som avgjorde matchen?

– Du har rätt. Man kan säga att det var avgörande så klart. Före det röda kortet skapade de inte så mycket, men så gjorde de mål direkt efter mitt röda och då var det svårt för oss att komma tillbaka med tio man. Det var absolut avgörande minuter.

Detta var tredje matchen på Tele2 Arena för MFF under våren. 0-3 i baken mot Djurgården i såväl allsvenskan som Svenska cup-finalen och så i går förlust med 3-2 mot Hammarby. Mot Bajen fanns över 23 000 åskådare på plats, i cupfinalen drygt 25 000. Men att publiktrycket på bortaplan påverkat MFF-spelarna negativt? Tvärtom, hävdar Lasse Nielsen.

– Jag tycker att det är nice. Det är bättre än att spela inför en liten publik. Sådana här matcher blir en boost, för mig är det mycket roligare. Sedan är det klart att det hade varit roligare om det mest varit MFF-fans på plats, men jag gillar det!