Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Tino Kadewere gjorde återigen ett viktigt mål för Djurgården när laget under torsdagskvällen besegrade Örebro med 2-0. Efteråt var lagkaptenen Jonas Olsson mäkta imponerad av zimbabwiern.
– Han har kanske varit vår bästa spelare i år, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.

Tre raka torsk har blivit tre raka segrar. Djurgården har studsat tillbaka efter den tunga perioden och under torsdagskvällen besegrades Örebro med 2-0 på Tele2 Arena.

Med dryga 20 minuter kvar att spela frälste Tino Kadewere hemmapubliken – igen! Hemma mot Dalkurd i söndags sköt han drabbningens enda mål och nu mot ÖSK satte han ensam gasen i botten från mittplan, lurade bort gästernas försvarare och placerade in 1-0.

På stopptid punkterade Kerim Mrabti matchen med sitt 2-0-mål och just Djurgårdens anfallsduo öser kaptenen Jonas Olsson beröm över efteråt.

– Kerim har varit väldigt viktig för oss sedan han kom tillbaka från skadan och Tino är i fantastisk form, säger mittbacksstjärnan till FotbollDirekt i den mixade zonen och fortsätter:

– Tino har kanske varit vår bästa spelare i år. Man märker att han också får mer utrymme nu när Kerim spelar. Motståndarna vet om hans styrkor och det blir mer fokus på Kerim i och med hans spelartyp som nummer tio. Han är irrationell, kommer ner och möter och så. Det skapar mer utrymme för Tino. Han har gjort det jättebra hela säsongen och nu börjar det lossna för honom.

För Jonas Olssons del blev det bara spel i en timme mot Örebro, men någon större fara med kaptenen är det inte.

– Jag har haft problem med vaden nu under en längre tid och jag kände att jag var farligt nära en bristning. Jag kände att jag inte kunde göra mig själv rättvisa.

Kan du spela på torsdag mot Göteborg?

– Ja, det tror jag. Det är ändå en vecka till dess.