Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Tino Kadewere gjorde fyra mål i Svenska cupen och har nu gjort fyra i årets allsvenska, detta efter att ha satt den förlösande 1-0-baljan hemma mot Örebro under torsdagskvällen. Efter 2-0-segern var zimbabwiern givetvis belåten.
– Just nu är mitt hjärta här och jag vill bli en av de bästa spelarna, säger anfallaren i den mixade zonen.

Redan sommaren 2015 värvades Tino Kadewere till Djurgården. Anfallaren född 1996 tokhyllades av sportchefen Bosse Andersson då han menade att den unge zimbabwiern kunde bli en av klubbens största genom tiderna.

Men Kadeweres tid i Djurgården var länge ingen succé. Visserligen blev det tre fullträffar 2016, men fjolåret kantades av mycket skadebekymmer. Totalt svarade anfallaren för två mål på elva framträdanden förra säsongen.

Men nu har det lossnat – och det rejält. Fyra mål i Svenska cupen: två mot Degerfors i gruppspelet och så avgörande baljor i såväl kvarten mot Häcken som semin mot AIK.

I allsvenskan har Kadewere också mäktat med fyra fullträffar. I första 3-0-segern hemma mot Malmö gjorde 22-åringen de två första målen och i förra omgången mot Dalkurd avgjorde han med matchens enda fullträff.

När nu Djurgården under torsdagskvällen tog emot Örebro på Tele2 Arena dröjde det till den 67:e minuten innan nollan sprack – men som den sprack. Tino Kadewere sprang ensam med bollen från mittplan, lurade bort flera ÖSK-försvarare innan han placerade bollen i nät. Att det var ett mycket vackert mål höll anfallaren med om efter 2-0-segern.

– Det var verkligen otroligt, ett snyggt mål! Jag kommer ihåg 2017 när jag gjorde ett liknande mål på försäsongen. Nu var det här ett viktigt mål för mig, men framförallt viktigt för laget med en ny seger. Det var vad vi verkligen behövde innan VM-uppehållet. Nu återstår det två matcher och vi måste hålla fokus för att kunna ta maximala sex poäng, konstaterar Tino Kadewere för FotbollDirekt i den mixade zonen.

Kaptenen Jonas Olsson berättade för FD efter matchen hur imponerad han var av såväl Tino Kadewere som anfallskollegan Kerim Mrabti (som gjorde 2-0-målet på stopptid). Stjärnmittbacken menade att med Mrabti på planen får Kadewere större ytor och just Mrabti är en spelare som Kadewere är lyrisk över att få spela tillsammans med.

– Kerim är en otrolig spelare. Jag njuter av att få lira med honom. Han är äldre än vad jag är och han ger mig råd, vilket är väldigt viktigt och som hjälper mig väldigt mycket. Jag hoppas att vi fortsätter få spela ihop.

Just Mrabti är en som i vintras var rubrikernas man, detta då anfallsstjärnan ryktades vara på väg utomlands. Någon flytt blev det inte, men även i sommar lär det skrivas mycket om 23-åringen till utlandet. Tystare är det kring Tino Kadewere, som själv inte hört om något intresse. Medan Mrabtis kontrakt löper ut efter den här säsongen har Kadewere avtal med Djurgården även över 2019.

– Nej, jag vet inget om intresse. Jag fokuserar på att stanna här och jag fokuserar på mina prestationer. Just nu är mitt hjärta här och jag vill hjälpa laget. Jag vill bli en av de bästa spelarna i slutet av den här säsongen!