FD har tidigare avslöjat att Örebros Nahir Besara finns med på listan som tänkbara ersättare till Jiloan Hamad om Bajenstjärnan säljs i sommar. I dag kommer uppgifter att Hammarby även scoutar Giffarnas succéspelare Romain Gall.
– Nästa steg blir enormt viktigt för honom, säger agenten Michael Kallbäck till Expressen.

Hammarbys lagkapten Jiloan Hamad är hett eftertraktad efter vårens starka insatser. Han sitter dessutom på ett utgående kontrakt och det har rapporterats om en utköpsklausul på 6 miljoner kronor. En marginell summa för de flesta europeiska storklubbarna.

Det har gjort att Hammarby intensifierat sitt sökande efter en potentiell ersättare som går in och levererar direkt. FD har tidigare berättat om att Bajen är intresserade av Örebros Nahir Besara. Poängmaskinen som tidigare spelat för de grönvita i Superettan och en halv säsong i Allsvenskan.

Nu kommer rapporter om att Hammarby även bedömer Sundsvalls succéman Romain Gall som en bra ersättare. Den 23-årige amerikanen har smällt in fem mål för Giffarna och dragit till sig blickar från bland annat Heerenveen.

– Det är klart att det finns intresse för Romain med tanke på hur bra det har gått. Men än har inget blivit konkret. Han trivs bra i Sundsvall. Samtidigt kommer nästa steg att bli väldigt viktigt för honom, säger spelarens agent Michael Kallbäck till Expressen.

– Det som han funderar på är om och när han ska flytta är om han ska ta ett mellansteg till en större klubb i Skandinavien eller om han gå till en liga utanför Skandinavien direkt. Vi får se vad som händer.