• Publicerat 17 maj, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården tog tredje raka segern under torsdagskvällen när de hemmabesegrade Örebro med 2-0. Tino Kadewere och Kerim Mrbati gjorde målen. 

Han har öst in mål i ryska ligan och är en av MLS bäst betalda spelare. Djurgårdslånet Yura Movsisyan har minst sagt ett spännande cv.

Trots detta hade han inför i kväll fått nöja sig med några inhopp i årets allsvenska. Armenierns fysiska status har inte ansetts tillräckligt bra.

Men nu, när Blåränderna efter två raka segrar tog emot Örebro på hemmaplan fick 30-åringen äntligen chansen från start.

Sent avbräck i Djurgården och det ett tungt sådant. Andreas Isaksson kunde inte spela på grund av magsjuka. Stjärnkeepern spydde på uppvärmningen och ansågs inte redo för spel. I stället Tommi Vaiho med allsvensk debut för detta året.

Djurgården inför i kväll med elva poäng efter sina nio matcher. Överraskningslaget ÖSK med 15 pinnar på sina åtta matcher. Första förlusten för Örebro i årets allsvenska kom senast hemma mot Hammarby (1-2).

Nära självmål av Jonas Olsson efter sex minuters spel när han skulle rensa undan ett inlägg från Daniel Björnquist. Sparken gick bakåt och kunde ha ställt Tommi Vaiho, men styrningen i stället ut till hörna.

Klapp-klapp-spel av Djurgården efter kvarten spelad. Yura Movsisyan med snygg direktpassning ut till Ring som ensam mot tre ÖSK-försvarare slog in bollen i mitten, men inlägget något för kort.

Fint anfall återigen minuten därpå och återigen Movsisyan inblandad. Armenien med snygg passning fram till Tino Kadewere som från snäv vinkel inne i straffområdet gick på skott, men avslutet i burgaveln.

Mycket nära ledning för ÖSK i 27:e minuten när Björnquist tog sig runt på högerkanten och spelade in till Michael Omoh snett inåt bakåt. Nigerianen fick ett kalasläge från nära håll, men fick inte alls träff på bollen och långt utanför.

I stället jätteläge för Djurgården minuten därpå när Jacob Une Larsson, återigen vänsterback, slog in ett inlägg mot Kerim Mrabti som anfallaren slängde sig mot, men nicken från nära håll tätt utanför.

Sebastian Ring, lillebror till Jonathan, med tungt skott utanför straffområdet i den 33:e minuten, men tätt över. Bröderna Ring på samma kant i dag, men i varsitt lag.

Movsisyan stämplades i 37:e minuten i en kontring och grinade illa. Armeniern kunde till sist inte fortsätta och in i stället med Dzenis Kozica. Detta i 41:a minuten.

Oj oj oj, vilket läge för Djurgården det sista som hände i den första halvleken då Jonathan Ring kom fri, men fin räddning av Jansson i ÖSK-målet.

Byte i Djurgården i paus. Ut med Jesper Karlström, in med Kevin Walker.

Den andra halvleken hann knappt komma igång förrän Djurgården fick ett nytt kalasläge när Kerim Mrabti kom fri, men skottet räddades med nöd och näppe av Jansson.

Samme Mrabti nära igen i 50:e minuten efter fint anfall av Djurgården, men skottet över. Dessförinnan hade Ulvestad fått skottläge snett inåt bakåt, men avslutet rakt på Jansson.

Jösses vilka lägen för Djurgården! I den 55:e minuten borde det ha varit 1-0 när Tino Kadewere fick all tid i världen inne i straffområdet att ta ner ett inlägg på bröstet och anfallaren kom till skott, men över! Aj aj aj, inget bra avslut av Tino.

I den 61:a minuten gjorde Djurgården sitt sista byte och det var kaptenen Jonas Olsson som klev av. Det såg inte ut att röra sig om någon skada då Olsson bara gick och satte sig. Tätt matchande som gör att han behöver vila sista halvtimmen, månne? Hursomhelst in med Niklas Gunnarsson i stället.

MÅÅÅÅÅÅÅÅL! I den 67:e minuten sprack nollan på Tele2 Arena och det var Djurgården som gjorde det. Och vilket mål, sen! Tino Kadewere sprang själv med bollen från mittplan och tog sig förbi flera ÖSK-spelare innan han placerade in ledningsmålet för Djurgården. Det var just Tino som avgjorde med matchens enda mål senast mot Dalkurd.

I den 71:a minuten byttes Isaac Boye ut för ÖSK. In i stället med Victor Sköld.

Albin Granlund och Alfred Ajdarevic in för ÖSK. Ut med Arvid Brorsson och Sebastian Ring. Detta i minut 84.

Vilket läge för Djurgården att stänga matchen i den 87:e minuten när hemmalaget kontrade blixtsnabbt. Beijmo fick bollen inne i straffområdet, men skottet över.

Nytt läge minuten därpå för Blåränderna i ny omställning, men Ulvestads skott räddades av Jansson.

MÅÅÅÅÅÅÅÅL! I den 91:a minuten kom till sist målet för Djurgården när Kerim Mrabti sköt 2-0 i en ny snabb omställning, framspelad av Beijmo.

Slut! Djurgården vinner med 2-0 och tog därmed tredje raka segern (3-0 mot Malmö i cupen och 1-0 hemma mot Dalkurd). Blåränderna nu uppe på 14 poäng, en pinne färre än ÖSK. Djurgården har dock spelat tio matcher, ÖSK bara nio.

Djurgården: Vaiho – Beijmo, Danielson, Olsson, Une Larsson – Ring, Karlström, Ulvestad, Mrabti – Movsisian, Kadewere.

Örebro: Jansson – Lorentzson, Almebäck, Brorsson – Björnkvist, Gerzic, Rogic, Ring – Besara, Boye, Omoh.