Östersunds Ken Sema ratades i Janne Anderssons 23-mannatrupp till VM. I helgens derbymotståndare Gif Sundsvall spelar brorsan Maic Sema – som blev förvånad över förbundskaptenens val.
– Jag hade verkligen trott att han skulle kom med, säger han till Sundsvalls Tidning. 

Många blev förvånade när det stod klart att fjolårssäsongens succé Ken Sema, 24, petas från VM-truppen.

En av dessa var hans bror Maic Sema, 29, till vardags i Gif Sundsvall som i helgen möter just Östersund i hett Norrlandsderby.

– Tråkigt, tråkigt. Jag hade kanske inte räknat med det, men jag hade verkligen trott att han skulle kom med. Jag var och hälsade på honom i Östersund och det är klart att han var besviken, men jag tror att han kommer vända det, säger Maic Sema till Sundsvalls Tidning.

Sundsvallsspelaren är för närvarande skadad och missar att ställas mot sin bror på andra sidan. Men när det gäller VM så tycker Maic att Sverige hade behövt Kens egenskaper i truppen. Samtidigt ger han inte upp hoppet med tanke på att det kan bli återbud i truppen innan avresan till Ryssland.

– Mycket kan hända. han är väl en av reserverna på hemmaplan och får vara lite stand by. Det är bara att visa på planen att de verkligen behöver honom, för jag tror verkligen hans spetsegenskaper behövs i ett svenskt landslag. Sen får man respektera det valet som Janne (Andersson) har gjort. Men som sagt, det är långt kvar till VM och mycket kan hända.