• Publicerat 17 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården tog tredje raka segern under torsdagskvällen när de besegrade Örebro med 2-0. FD:s utsände Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – ÖREBRO 2-0

Djurgården har fått upp ångan. Inga krisrubriker längre?

– Nej, det går snabbt i hockey brukar man säga – och i fotboll också! Efter tre raka torsk har de tre raka segrar och nu känns ju allt frid och fröjd. Cupfinalen gjorde onekligen gott för Blåränderna som nu ser ut att kunna bli att räkna med i slutändan i toppskiktet.

Det har pratats om att Djurgården har för svag anfallsuppsättning, men ändå kan de slåss i toppen menar du?

– Tja, bredden är inget vidare, men Kerim Mrabti håller högsta allsvenska klass och Tino Kadewere har visat sig vara en matchvinnare för Djurgården flera gånger om i år. Men bakom är det så klart tunnare. Yura Movsisyan har knappt spelat och skadade sig i dag, Aliou Badji är fortfarande väldigt ojämn och Julian Kristoffersen har väl inget sett…. Men med det sagt, så länge Mrabti och Kadewere håller sig friska (och stannar i sommar) kan det ändå bära långt för Djurgården.

Tino Kadewere Djurgårdens stora matchvinnare. Såg man den komma?

– Om man ska tro Bosse Andersson, så absolut. Han har ju hajpat upp anfallaren sedan Tino kom till klubben 2015. ”Han kan bli en av de största i Djurgårdens historia”, lät det då från Bosse och än så länge är det kanske svårt att se det i zimbabwiern, men äntligen börjar han producera rejält. I cupens gruppspel två mål mot Degerfors, avgörande mål i cupkvarten mot Häcken och mål i semin mot AIK. Väl i allsvenskan två fullträffar i första 3-0-segern mot MFF och så avgörandet senast mot Dalkurd. Nu mål igen alltså och detta ser ju minst sagt lovande ut!

Yura Movsisyan gjorde sin första start i dag. Hur såg han ut?

– Det syntes att han har stora kvaliteter. Fina direktpassningar och bra spelförståelse. Samspelet med Kadewere såg lovande ut. Dessvärre tvingades han bryta kort före paus, men det var ändå ett positivt intryck som jag fick av armeniern.

Örebro då, andra raka torsken nu. Är ”smekmånaden” över? 

– Mot Hammarby var de väldigt bra fram till det röda kortet på Kennedy i slutet av första halvlek, så det är svårt att riktigt bedöma den förlusten. I dag gjorde de dock en riktigt tam andra halvlek och var egentligen då aldrig riktigt nära att hota Djurgården, men man ska inte dra för stora växlar av dessa två mycket tuffa matcher. ÖSK kan absolut studsa tillbaka!