STOCKHOLM. Malmö åkte under onsdagskvällen på fjärde raka förlusten när de föll borta mot Hammarby med 3-2. Kaptenen Markus Rosenberg ser ändå ljuset i tunneln.
– Det kan låta konstigt, men det finns mycket positivt att ta med från den här matchen, säger han i den mixade zonen.

Det var 24 grader varmt när serieledande Hammarby tog emot Malmö under onsdagskvällen och det kokade även på läktarna. Drygt 23 000 åskådare fanns på plats för att se serieledande Bajen mot ett krisande MFF.

Gästerna tog ledningen med både 1-0 och 2-1, men ändå var det Hammarby som stod som segrare. Det grönvita laget från Södermalm vann med 3-2 och leder nu allsvenskan med sex poäng. För MFF var detta fjärde förlusten i rad, dessa fyra förluster dessutom på ynka tio dagar.

När kaptenen Markus Rosenberg mötte pressen efteråt var han ändå inte helt uppgiven.

– Vi tog ett steg fram i dag och vi leder med 2-1 när det var 25 minuter kvar, men sedan åker vi på 2-2 då vi tittar för mycket på bollen och så utvisningen på det (Lasse Nielsen). Vi möter ett Hammarby som är i flyt och vi är ett MFF som inte är i flyt, berättar Rosenberg i den mixade zonen och fortsätter:

– Nu är det ny match på söndag (hemma mot Häcken). Det är mycket matcher nu. Det kan låta konstigt, men det finns mycket positivt att ta med från den här matchen. När man är nere i botten letar man efter positiva saker för att kunna ta sig uppåt och vi kommer att ta steg hela tiden för att nå dit som vi vill nå och där vi har varit innan. Vi tog steg framåt i dag, även om det inte betydde poäng. Förhoppningsvis tar vi steg nästa match och att det då betyder tre poäng som vi är förtjänta av.

LÄS: ”DÅ HADE DET VARIT OFATTBART AV DANIEL ANDERSSON” 

Malmö är kvar på elva pinnar efter sina tio matcher, hela 14 poäng bakom just serieledande Hammarby – som dessutom har en match färre spelad än fjolårets SM-guldvinnare. För Markus Rosenberg blev det fysiskt jobbigt mot Bajen, detta på grund av tätt matchande och stjärnan utgick redan efter timmen spelad.

– Det är tredje matchen på sju dagar. Jag fick en roll med mycket löpande. Jag hade inte riktigt en roll som anfallare utan jag följde deras mittfältare för att hitta en bra yta, som en nummer tio. Det var bra tänkt av coach och det funkade bra, men det var mycket löpning och tredje matchen på en vecka. Den rollen passar Alex (Jeremejeff) väldigt bra också så vi sa att jag skulle köra 60 minuter allt jag kunde och sedan att Alex skulle köra sista 30 allt han kunde.