Foto: Bildbyrån

Djurgården ger inte upp Yura Movsisyan. Den armeniske stjärnan har problem och är än så länge ett misslyckande för Dif – och nu har han bara sju matcher på sig att övertyga innan kontraktet går ut.
– Nej, vi ger inte upp. Han är en klasspelare och visar mer och mer att han börjar bli redo, säger sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Två matchers avstängning i samband med derbyt mot AIK och sedan mestadels tystnad kring Yura Movsisyan i Djurgården. Vad som nu händer kring ett namn med egentligen överlägsna meriter på allsvensk nivå, återstår att se.
Enstaka inhopp är allt sedan den tunga derbyförlusten men Dif vill inte släppa hoppet om MLS -stjärnan som från in klubb där borta drar två miljoner dollar i årslön.
Sejouren i Sverige gör han än så länge näst in till gratis (Real Salt Lake står för lönen) men bara fram till den 6 augusti då kontraktet med Dif går ut.
Dit är det nu bara sju matcher och där efter ökar han dramatiskt i pris i månadslön, enligt vad FD erfar upp i 100 000-kronorsklassen.

LÄS: FÖRBANNAD PÅ VYTAS SEDAN HAN LÄMNADE DJURGÅRDEN

– Jag kommenterar inga siffror men det stämmer att han kostar mer om vi ska förlänga men det har varit villkoren redan från början, säger Djurgårdens sportchef till FotbollDirekt.se.
– Ja, han är mer fysiskt rustad nu. Det syns på träning. Det är ju ingen diskussion om hans kvaliteter. Nej, han misströstar inte. Det kan jag säga; han har hela tiden uppträtt och uppträder, otroligt proffsigt.

Kontraktet går ut i augusti, känner ni stress över att få i gång ett namn som meritmässigt ju kan jämföras med som exempelvis AIK:s succé, Chinedu Obasi.
– Nej, inte alls egentligen. Det är klart att vi vill att han lyckas och det är fortfarande vår och hans avsikt. Han jobbar hårt och visar som sagt att han är mer och mer redo. Sedan är det hård konkurrens och tränaren som tar beslut om vilka som spelar – men Yura ser bättre och bättre ut.