Foto: Bildbyrån

I vintras nobbade Östersunds FK ett bud i 50-miljonersklassen på Saman Ghoddos från Celta Cigo. Nu gör man ett nytt försök. Enligt Östersunds Posten kommer klubbens representanter snart till Jämtland för att inleda nya förhandlingar om VM-spelaren. 

I måndags räddade han en poäng borta mot AIK och i samma veva blev han uttagen i Irans preliminära VM-trupp. Något som betyder att helgens Norrlandsderby mot Sundsvall kan bli hans sista match i ÖFK-tröjan på grund av Irans VM-förberedelser.

Detta då sommarfönstret väntas betyda att Ghoddos, som gjort tre mål den här säsongen, blir såld till en utländsk klubb. I vintras var Celta Vigo intresserade av att köpa loss succémannen, men ÖFK ska ha förkastat ett bud på drygt 50 miljoner kronor. Något som agenten Nenad Lukic var oförstående till.

– För mig är det kaxigt och ofattbart att de inte säljer för den summan. Det handlar om en spelare från allsvenskan och kollar du på affärerna som gjorts i allsvenskan genom tiderna skulle den här i så fall bli en av de största affärerna som gjorts, sa han till Expressen.

– Egentligen vill jag inte säga så mycket mer än så. Det blir ofta så att vi agenter får mycket skit och blir kritiserade vid en övergång. Men här tycker jag faktiskt det är märkligt att ÖFK tackar nej till så stora pengar.

Nu uppges Celta Vigo att förnya sitt intresse för Ghoddos. Östersunds Posten skriver i dag att den 14:e placerade klubben planerat att skicka sina representanter till Östersunds den här veckan, men att förhandlingarna skjutits upp tills dess att de gjort klart med vem som tränar klubben nästa säsong.

ÖP skriver:

”Så snart den spanska klubben har bestämt sig för vem som kommer leda laget nästa säsong väntas förhandlingarna med ÖFK och Ghoddos inledas.”

I vintras kopplades Ghoddos även ihop med klubbar som Hoffenheim och Anderlecht.