Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarby ångar på som serieledare i allsvenskan. 3-2 hemma mot Malmö under onsdagskvällen och Muamer Tankovic har aldrig tvivlat på sitt lag.
– När ni trodde att vi skulle komma i mitten av tabellen hade jag och Jesper (Jansson) ett bra snack. Vi hade högre mål och vi fortsätter mot de målen, berättar 23-åringen i den mixade zonen. 

25 poäng av 27 möjliga. Det är Hammarbys minst sagt mäktiga facit efter nio omgångar i allsvenskan. Under onsdagskvällen var Bajen i brygga mot ett krisande Malmö, men hemmalaget kom tillbaka trots underläge 0-1 och 1-2 och till sist stod de i stället som segrare med 3-2 inför drygt 23 000 åskådare på Tele2 Arena.

Hammarby leder nu allsvenskan med sex poäng före tvåan AIK. På söndag möts lagen på just Tele2, men hur många pinnar Bajen är före sin antagonist från Solna har Muamer Tankovic ingen koll på.

– Jag har inte tänkt på att det är sex poäng. Vi spelar mot AIK nästa match och vi vill vinna, men hur poäng som vi är framför dem spelar ingen roll, berättar ”Mujo” i den mixade zonen.

Är ni favoriter mot AIK?

– Favoriter och favoriter. Vi har hemmaplan och ligger etta, det är upp till er att säga vilka som är favoriter, konstaterar Tankovic och skickar en passning till journalistkåren.

– När ni trodde att vi skulle komma i mitten av tabellen hade jag och Jesper (Jansson, sportchef) ett bra snack. Vi hade högre mål än vad ni alla hade och vi fortsätter mot de målen.

LÄS: ”HAMMARBY ÄR I FLYT – VI ÄR INTE I FLYT”

Mot Malmö fick Hammarby klara sig utan Jiloan Hamad som inför mötet toppade såväl allsvenskans skytteliga som assistliga. Storstjärnan var småskadad och hoppade först in i 81:a minuten. Ett styrkebesked av Bajen att vinna utan poängkungen.

– Vi har duktiga spelare och är någon skadad kan någon annan kliva in, men så klart att Hamad saknades. Han är en fantastisk fotbollsspelare.

Hur ser du på att Hamad inte kom med i VM-truppen?

– Ni läste säkert det som Junior skrev och jag håller med. ”Jille” är min lagkamrat och jag vill att han ska ha den bästa framgången som han kan ha. Han har presterat jättebra i allsvenskan. Jag vet inte vad de kollar på…