• Publicerat 16 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby kan inte sluta vinna. Under onsdagskvällen vände de hemma mot Malmö och vann med 3-2. FD:s utsände Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HAMMARBY – MALMÖ 3-2

Hammarby leder allsvenskan med sex poäng. Vad säger du, blir det SM-guld?

– Just nu skriker det SM-guld om Bajen. Allt går deras väg, men samtidigt var de värdiga vinnare på Tele2. MFF tog ledningen två gånger om, men båda gångerna kändes det något snöpligt. Det var Hammarby som vågade och ville mest – vilket gav resultat till sist. Om Bajen vinner mot AIK på söndag, ja då leder de serien med nio poäng. Kan de tappa det då? Nu klarade de sig dessutom utan Jiloan Hamad som småskadad först hoppade in i 81:a minuten.

Men precis som mot ÖSK fick Hammarby spela med en man mer efter ett rött kort. Hur avgörande?

– Tja, snacka om mardrömsminuter för MFF! Bajen kvitterade till 2-2 i 65:e minuten, Lasse Nielsen åkte på andra gula i 68:e och så två minuter senare sköt Pa Dibba 3-2. Där och då avgjordes matchen. Om sedan MFF med elva man hade orkat stå emot, nja det är jag tveksam till. Det kändes som att Bajen skulle bryta ner fjolårets SM-guldvinnare till sist.

Malmös första match utan Magnus Pehrsson, men lik förbannat förlust?

– Att tro att Daniel Andersson skulle kunna trolla och göra MFF till ett vinnande lag igen tre dagar efter plattmatchen mot Trelleborg, ja då är man nog naiv. Men visst, MFF ledde med både 1-0 och 2-1. Hade de klarat att hålla ledningen hade det så klart varit helt andra rubriker nu. I stället fjärde raka förlusten för MFF. Totalt mörker för tillfället.

Markus Rosenberg utbytt redan efter timmen spelad. Varför det?

– Han berättade att han var trött. Tätt matchande och han fick springa mycket. Annars hade det så klart varit ofattbart att plocka ut kaptenen som jag tycker var MFF:s vassaste hot. Nu dröjde det inte länge innan Hammarby gjorde två mål och skåningarna fick en utvisning, men Rosenberg var den som var farligast framåt.

Nya mål av Nikola Djurdjic och Pa Dibba. Hur ser du på den duon?

– Att de kompletterar varandra fruktansvärt bra. Dibba är troligen allsvenskans snabbaste spelare och Djurdjic är ett djur i boxen. Dibba leder skytteligan med sina sju mål, Djurdjic skuggar med sina sex. Ett otroligt fruktad duo!