Foto: Bildbyrån

Daniel Anderssons första match som MFF-tränare i kväll – serieledande Hammarby väntar på Tele2 Arena. MFF saknar flera bärande spelare, men Andersson vill se ett mer spelförande Malmö:
– Jag tycker att vi under den här perioden inte har haft modet att spela fotbollen vi vill spela i vissa matcher, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

Sportchefen Daniel Andersson har tagit över som tf tränare i Malmö FF efter att Magnus Pehrsson sparkats. I kväll den första matchen för Andersson som tränare.

Ett skadedrabbat MFF kommer till Stockholm, där Johan Dahlin, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Arnor Traustason, Fouad Bachirou och Andreas Vindheim saknas.Daniel Andersson säger att hans möjligheter att genomdriva några större förändringar varit små.

– Nu var det så viktigt att jobba med de taktiska bitarna under väldigt kort tid. Man fick jobba med det med de elva som ska starta och de andra fick titta, det fanns inga möjligheter att byta, säger han till fotbollskanalen.se.

– Det var några direktiv bara, några detaljer man kan trycka på. Några viktiga både för matchen, men också generellt sett, sa Andersson som vill vänta till efter matchen med att gå in på vilka detaljerna är.

Magnus Pehrsson fick lämna efter en svidande förlust mot Trelleborg i söndags. 0-1 i derbyt mot ”lillebror”, som har flera MFF-spelare på lån hos sig. Daniel Andersson lär inte vara kvar som tränare efter VM-uppehållet, men MFF:s sportchef säger att han har egna idéer om vad han kan göra under den korta tiden som tränare. Han passar också på att hylla Magnus Pehrsson:

– Jag har mina tankar, men det är ganska klyschigt. Jag vet vad jag vill göra, men Magnus har gjort ett fantastiskt arbete för oss.

– Jag tycker att vi under den här perioden inte har haft modet att spela fotbollen vi vill spela i vissa matcher. Det måste vi hitta tillbaka till, att tro på vår egen förmåga att vara spelförande i matcher.

– Sedan har vårt presspel till stora delar varit bra. Det kan man alltid finjustera, men jag tycker att vi har presstriggers som sitter fint.