FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
Himmelriket på SVENSKA FANS analyserar Malmö FF:s svåra situation. Så mår mästarna just nu och var det rätt att sparka Magnus Pehrsson? – och synen på så många spelaraffärer man anser misslyckade.

Hur var Magnus Pehrssons tid i Malmö FF och hur började egentligen allt när SVENSKA FANS redaktion i dag minns tillbaka till när han kom till misstänksamhet. Då var han ett namn som aldrig hade vunnit någonting som tränare.
Det var efter guldet för två år sedan Allan Kuhn skickades bort.

”Idag står vi då med en nyss sparkad Magnus Pehrsson, som likt Kuhn levererade ett SM-guld sitt första år, men misslyckades med att lotsa ut MFF i Europa 2017 och efter hans sista vecka på MFF:s tränarbänk ligger laget 10:a i allsvenskan 2018 och man har precis blivit överkörda av Djurgården i Svenska Cupens final. Så, hur hamnade vi här?”.

”Jag var med under MFF:s första träningsläger i februari 2017 nere i Salou på spanska östkusten.
Trots en rätt jobbig blåst och lite smågnäll över anläggningen som sådan var det alldeles uppenbart en MFF-trupp i harmoni som gjorde sig redo för säsongen”.

På den tiden såg Magnus Pehrsson harmonisk ut och starten blev också bra. MP landade rätt ganska snabbt.
Det slutade ju också med SM-guld. Han fick bli en vinnare.
”Det var uppenbart att spelarna som skulle bärga den andra stjärnan 2017 kände förtroende för sin nye coach”.

”Vi ser gärna, med all rätt, Åge Hareide som en vinnare. Men vi skall komma ihåg att säsongen 2015 hade Åge likt MP i år tappat en stor del av sin elva och laget slutade på en blygsam femteplats i allsvenskan. Visserligen gjorde man en heroisk insats i Europa och tog sig med hjälp av ett par smarta sommarvärvningar in i Champions League för andra året i rad, men den allsvenska säsongen måste ändå ses som ett misslyckande”.

”Jag vill inte påstå att det var fel att sparka Magnus Pehrsson, men man får sätta hans problem i ett sammanhang där han har haft väldigt annorlunda förutsättningar än i fjol.
Jag vill påstå att Berget och Tinnerholm hade en unik inställning, Erdal Rakip formligen exploderade i sin utveckling och AC var allsvenskans överlägset bästa spelare. Ingen av nyförvärven har kommit ens i närheten av den nivån. En del av det är säkert Pehrssons fel,men en del beror nog på att ersättarna helt enkelt inte är lika bra som sina företrädare”.

Vidare är det få namn som anses som lyckade av ett stort gäng som Carlos Strandberg, Fouad Bachirou, Sören Rieks, Bonke Innocent, Erik Larsson, Egzon Binaku och Arnor Ingvi Traustason. Så vad har MFF egentligen gjort för pengarna?

HÄR – LÄS HELA ANALYSEN FRÅN SVENSKA FANS PONTUS KROON !