Foto: Bildbyrån

Svenske U-landslagsmannen Thomas Poppler Isherwood lämnar Bayern München. I går meddelades att 20-årige Isherwood inte stannar hos den tyska storklubben. Nu är han fri spelare, och en återkomst till Sverige utesluts inte:
– Det kan det vara, vi tittar på alla möjligheter. Det är en öppen bok än så länge, säger hans agent Andy Evans till FotbollDirekt.se.

Thomas Poppler Isherwood lämnade svensk fotboll 2015, då han som 17-åring såldes från Brommapojkarna till tyska giganten Bayern München.

Det blev inledningsvis spel i u-laget, men redan året efter ankomsten fick mittbacken debutera i a-laget – det i en träningsmatch på försäsongen.

Den senaste säsongen har han spelat i Bayern München II, klubbens andralag. Men i går stod det klart att han lämnar – Bayern München meddelade på sin hemsida att svensken inte fortsätter i klubben.

Kontraktet har gått ut och nu ser han över sina alternativ. Det har tidigare rapporterats att Isherwood tränat med Glasgow Rangers. Den skotska storklubben, som nyligen anställde Liverpool-legendaren Steven Gerrard som tränare, är fortfarande ett alternativ, säger Isherwoods agent Andy Evans.

– Vi är i diskussioner med dem, ja. Det stämmer. Det är fortfarande ett alternativ, säger Evans till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Men det är helt öppet än så länge, vi håller alla dörrar öppna. Thomas hade kunnat stanna i ett år till i Bayern. Det fanns diskussioner om att förlänga kontraktet med ett år. Vi diskuterade och kom fram till att det är dags att han får spela förstalagsfotboll, han behöver det nu. Så det är det vi tittar på.

Att återvända till Sverige och spela i högstaligan här, är det ett alternativ? 

– Det kan det vara, vi tittar på alla möjligheter. Det är en öppen bok än så länge. Det finns några alternativ, jag kan inte ge några namn. Men vi är inte där ännu. Det blir mer tydligt längre fram. Om ett par veckor så klarnar det nog, säger agenten, som ser på de tre åren i Bayern München som en bra erfarenhet för Isherwood:

– Det är bara att titta på de managers som har varit där de senaste åren, Guardiola, Ancelotti… han har ju fått träna med a-laget där, och det är klart att det är en bra skola.