• Publicerat 15 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Omar Colley kan bli en av Djurgårdens bästa affärer någonsin. Gratis från finska KuPS, såld till Genk i Belgien för 22 miljoner… nu kan det bli mer. Sampdoria har ryckt i den gambianska mittbacken – nu uppges man göra ett nytt försök, med ett bud på sju miljoner euro.
– Ja, vi sålde honom för ganska stora pengar. Och det är klart att affären kommer växa ytterligare vid nästa flytt, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Djurgården sålde Omar Colley till Genk sommaren 2016. Då hade mittbacken från Gambia gjort en och en halv säsong i allsvenskan, och prislappen låg på runt 22 miljoner svenska kronor.

Nu är hans andra säsong i Belgien snart över. Colley har varit ordinarie alltsedan han kom till klubben, och den här säsongen har hittills gett 36 ligamatcher. Colley kopplades redan förra våren ihop med italienska Sampdoria, men där en prislapp från Genk på 100 miljoner kronor satte stopp för en övergång.

Colleys avtal med Genk går ut sommaren 2019, men det finns också en option hos den belgiska klubben på ytterligare två år med Colley.

Hur som helst så uppges nu Sampdoria vara på jakt igen. Enligt Il Secolo XIX i Italien, så gör nu Genova-klubben ett nytt försök. Förhandlingar ska pågå mellan klubbarna och Sampdoria är villiga att betala sju miljoner euro för Colley.

En affär som också skulle ge en redig bonus-slant till Djurgården om den nu skulle gå igenom. FotbollDirekt skrev i juni 2017 om den vidareförsäljningsklausul som Blåränderna har på Colley – 15 procent. Knappa 50 miljoner över den summan Djurgården sålde honom till Genk för, och det skulle i så fall handla om 7-8 miljoner kronor in.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tror att en flytt blir av i sommar, något som i så fall ger pengar in till klubben.

– Det har spekulerats i Colleys namn i ganska många transferfönster vid det här laget, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

– Men nu är det väldigt mycket som talar för att han kommer gå vidare i det här fönstret. Det är så det ska vara. Han har haft en otrolig utveckling. Sampdoria vore både en bra klubb och en bra transfer.

– Ja vi sålde honom för ganska stora pengar. Och det är klart att affären kommer växa ytterligare vid nästa flytt. Nej, det är självklart ingen intäkt som Djurgården har budgeterat för.

Enligt våra uppgifter har ni en vidareklausul på 15 procent… det skulle handla om 7-8 miljoner här, bara som exempel? 

– Ja, det är ganska stora pengar det handlar om. Men lika mycket PR för Djurgården att göra affärer med som exempelvis en stark klubb med gott anseende i Belgien.

Anton Zetterman – Ola Gustavsson