• Publicerat 15 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FD ENKÄT. Förlusten mot nykomlingen Trelleborg blev droppen för Malmö FF:s ledning. Magnus Pehrsson fick foten dagen därpå och sportchefen Daniel Andersson kliver själv in som tränare fram till sommaruppehållet. Där är tanken att en permanent lösning ska spikas. Vi låter våra läsare hjälpa MFF på traven i tränarjakten – vem är bäst lämpad att kliva in? Rösta i enkäten nedan.

Går det att locka en nuvarande förbundskapten att lämna sitt uppdrag för att ta över Allsvenskans mesta mästare inför Champions League-kvalet?

Janne Andersson, Lars Lagerbäck (Norge) eller varför inte en Åge Hareide-comeback? Norrmannen, som tränar det danska landslaget i dag, har både erfarenhet av att vinna Allsvenskan med MFF och var mannen som kvalade in laget till Champions League 2014.

Andra nordiska tränare som skulle kunna vara aktuella är Michael Laudrup (som tidigare varit manager i Swansea och i dag är detsamma i Al Rayyan, Qatar), Per-Mathias Högmo (tidigare i Djurgården), Moldes Ole-Gunnar Solkjaer och Jess Thorup som leder Midtjylland.

Graham Potter har geniförklarats efter Östersunds framgångar i Europa. Skulle han kunna göra ännu större underverk i en storklubb som MFF?

Samtidigt sitter ett av Sveriges mest spännande tränarnamn Olof Mellberg och bara väntar på rätt möjlighet.

Eller slutar det helt enkelt med att interimlösningen Daniel Andersson blir kvar permanent i sin nya roll?

Rösta nedan!