Foto: Bildbyrån

André Calisir får debutera för Armeniens landslag – IFK Göteborg släpper i väg mittbacken på landskamper mot Malta och Moldavien.
– Vi har hittat en lösning som innebär att han åker efter vår bortamatch mot GIF Sundsvall, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

FotbollDirekt avslöjade i förra veckan att Armeniens landslag ville ha André Calisir. IFK Göteborgs nyförvärv har imponerat i vår, och med en mamma från Armenien så var det möjligt med spel för det landslaget.

Kort därefter kom en officiell kallelse, en samling med Armeniens landslag med träningsläger i Österrike månadsskiftet maj-juni.

Det sammanfaller dock med Blåvitts avslutning i allsvenskan. Och det fanns en möjlighet att hålla kvar Calisir från inledningen av landslagssamlingen.

Samlingen inleddes den 23 maj, landskamperna ligger 29 maj och 4 juni. 28 maj spelar Blåvitt sin sista allsvenska match, mot Gif Sundsvall. Nu meddelar man att Calisir spelar vårsäsongen ut, och ansluter direkt efter det.

– Det är jättekul att våra spelare blir uppmärksammade på internationell nivå och det känns glädjande att vi hittat en lösning som innebär att André åker iväg direkt efter vår match mot GIF Sundsvall., säger Blåvitts sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.