Foto: Bildbyrån

Nahir Besara kan vara på väg att lämna Örebro SK. Det var i fredags som FotbollDirekt avslöjade att Hammarby vill ersätta Jiloan Hamad med Nahir Besara – om Hamad går utomlands i sommar.
– Helt rätt. Om jag ska rangordna Besara så håller jag honom som lika bra som Hamad, minst. Han kan vara värd Hamads utköpsklausul säger FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg.

Jiloan Hamad kan mycket väl vara allsvenskans enskilt största namn just nu. Och med det utlandsaktuell. FotbollDirekt har för en vecka sedan avslöjat intresse från flera Bundesligaklubbar och med en klausul som motsvarar sex miljoner i utköp så anses Hamad förlorad.

I fredags fick så FD bekräftat från flera olika källor med god insyn hur Hammarby har Nahir Besara som ett huvudnamn – om Hamad blir omöjlig att behålla. ÖSK-stjärnan som efter ett starkt fjolår nu som 27-åring fått sitt stora genombrott och numera allmänt rankas som ett av allsvenskans största namn.
Nu vill Bajen ha tillbaka honom, en kille som tidigare gjort 69 matcher i klubben.

LÄS: HÄR BÖRJAR DET HETA RYKTET SNURRA

– Han är absolut allsvensk toppklass. Med tanke på kopplingen och hans kvaliteter – och med tanke på klassen i ett namn som Hamad så är det ett namn som Besara som ska till, anser FD:s krönikör Magnus Österberg.

– Jag hör också genom mina kanaler att Besara är intresserad. Kanske inte så överraskande med tanke på hur han varit i Hammarby tidigare men också för att han i dag är en spelare på en helt annan nivå än när han lämnade Hammarby. Han vill garanterat få visa upp sig och bli en stor stjärna den här gången. Nej, jag är övertygad om att Bajen garanterat har en plan för hans namn om det händer saker med Hamad, eller Zengin.

Hur mycket anser du att han är värd? Hammarby uppges få 6 000 000 om Hamad lämnar. Hade du omsatt ett sådant belopp rakt av i Besara?

– Han ska i alla fall värderas högt, det är inte orimligt. Nej. Det finns god anledning att värdera honom till sådana pengar som du nämner. Köp loss honom om Hamad försvinner. Det gäller att ha något bra att erbjuda ÖSK som ju äger frågan. Man kan ju tvinga honom att stanna säsongen ut. Men man ska också komma i håg att Nahir har en väldigt fri roll i Örebro och hur det är ytterst det som gjort honom till den spelare han är i dag. Jag hoppas Hammarby ser det.