• Publicerat 14 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby kan leda allsvenskan med sex poäng inför söndagens derby mot AIK, detta då Gnaget bara fick med sig 1-1 hemma mot Östersund. Saman Ghoddos kvitterade i 84:e minuten. 

Såväl AIK som Östersund gjorde ändringar i startelvan jämfört med senast. I AIK petades anfallsparet i senaste matchen mot Elfsborg. Henok Goitom och Nicolas Stefanelli fick börja på bänken, istället Tarik Elyounoussi och Nabil Bahoui därframme.

Östersund gjorde också flera ändringar. Brwa Nouri och Dino Islamovic startade senast men fick nu börja på bänken. Douglas Bergqvist och Hosam Aiesh nya i startelvan jämfört med 0-2-förlusten mot Norrköping.

Tunga fräcka frisparkar från Nabil Bahoui i inledningen av matchen. Först försökte han med en klassisk ”Ronaldo-träff” från långt håll, men det vobblande skottet träffade inte mål. En stund senare nytt frisparksläge från långt håll. Denna gång valde Bahoui att försöka skruva in bollen, men ÖFK-keepern Andreas Andersson var med på noterna.

MÅÅÅÅÅÅÅL! Fullständigt horribelt försvarsspel av Östersund… Tidigare AIK-spelaren Noah Sonko Sundberg slog en galen pass i sidled mot Andreas Andersson, men målvakten stod flera meter därifrån och nådde av naturliga skäl inte bollen. I stället störtade Anton Salétros fram och spelade in till Nabil Bahoui som enkelt kunde slå in bollen i det öppna målet. Aj aj aj, Östersund! Målet i den 21:a minuten.

Mycket nära 2-0 AIK i 41:a minuten när Anton Salétros mycket elegant spelade fram Tarik Elyounoussi i djupled. Den norska landslagsanfallaren kom fri och gick på kraft. men fin räddning av Andreas Andersson och ut till en resultatlös hörna.

Drygt 16 000 åskådare på plats på Friends denna varma måndagskväll. 25 grader varmt när matchen kickade igång klockan 19!

Östersunds första byte i 62:a minuten – och det ett offensivt sådant. Ut med försvararen Ronald Mukiibi, in med mittfältaren Tesfaldet Tekie.

Tre minuter senare gjorde Rikard Norling sitt första byte när han bytte ut målskytten Nabil Bahoui. Enligt Cmore ska stjärnan ha känt en viss smärta och ska ha lindats hårt efter bytet. In i stället med Henok Goitom. Ingen dålig ersättare!

I 71:a minuten bytte Graham Potter in kaptenen Brwa Nouri, som överraskande fick inleda på bänken. Ut med Douglas Bergqvist.

Kort senare byttes stjärnvärvningen från Trelleborg, Dino Islamovic, in. Anfallaren ersatte Hosam Aiesh.

Jätteräddning av Janosevic i AIK-målet med tio minuter kvar, detta då Noah Sonko Sundberg efter hörna fick iväg ett lurigt avslut och serben fick sträcka ut ordentligt.

Salétros ut i 83:e minuten, in med Ahmed Yasin.

MÅÅÅÅÅÅL! Kalldusch på Friends, detta då Saman Ghoddos frispark från långt håll tog i muren och ställde Janosevic. Jubel inte bara från Östersund, utan även från Hammarby så klart. Vid seger på onsdag mot Malmö leder då Bajen med sex poäng före Gnaget inför derbyt på söndag.

Efter målet in med Stefanelli som ersatte Elyounoussi.

AIK försökte forcera, men skapade inte något vasst läge. Besvikelse på Friends och nu kan alltså Bajen leda serien med sex poäng inför derbyt på söndag om de tar tre poäng hemma mot krisande MFF på onsdag.

AIK: Budimir Janosevic – Alexander Milosevic, Per Karlsson, Robin Jansson – Daniel Sundgren, Kristoffer Olsson, Enock Kofi Adu, Anton Saletros, Rasmus Lindkvist – Nabil Bahoui, Tarik Elyounoussi.

Östersund: Andreas Andersson – Ronald Mukibi, Noah Sonko Sundberg, Sotirios Papagianopoulos, Tom Pettersson – Hosam Aiesh, Curtis Edwards, Douglas Bergqvist, Ken Sema – Ludvig Fritzson, Saman Ghoddos.