Foto: Bildbyrån

Toppmöte i Örebro i eftermiddag: Trean Örebro SK mot serieledande Hammarby. Då väntas storpublik på Behrn Arena. Över 10 000 biljetter sålda, och bortalaget Hammarby kommer få starkt stöd: Över 4 000 grönvita supportrar.
– Normalt brukar det vara mellan 2 000 och 3 000 på Örebro borta. Nu är det bra förutsättningar, vi har fått en bra start sportsligt och framför allt att den spelas på en helgdag, säger Hammarbys SLO Jakob Uddeholt till FotbollDirekt.se.

Örebro och Hammarby är tillsammans med AIK de enda lagen som är obesegrade i allsvenskan. ÖSK trea med 15 inspelade poäng, medan Bajen står på 19 poäng och leder serien.

I eftermiddag möts lagen på Behrn Arena. NA skriver att 10 500 biljetter var sålda på fredagseftermiddagen, och publikkapaciteten är 12 200-12 300. Man förväntar sig en av de bästa publiksiffrorna på Behrn Arena på 2000-talet.

Bortalaget Hammarby kan räkna med starkt stöd. Totalt väntas över 4 000 platser på arenan tas upp av Bajensupportrar.

– Den infon vi har är att det blir drygt 4 000. Det är drygt 3 000 på den sektion som vi tilldelats, sedan vet vi att det är drygt 1 000 hammarbyare som har biljetter på andra sektioner på arenan också, säger Hammarbys SLO Jakob Uddeholt till FotbollDirekt.se.

Det är fler tillresta Hammarbyfans än vanligt – det brukar vara en av de matcher som drar bäst, men nu tar man upp mer än en tredjedel av arenan. En drömstart sportsligt och sommarväder hjälper till, men Hammarbys SLO pekar framför allt på speldagen som en huvudförklaring.

– Normalt brukar det vara mellan 2 000 och 3 000 på Örebro borta. Nu är det bra förutsättningar, vi har fått en bra start sportsligt och framför allt att den spelas på en helgdag.

– Vi har haft många matcher mot dem på vardagar tidigare. Det hade varit många på plats oavsett, men nu är det bra förutsättningar.