• Publicerat 13 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro gick till pausvila med 1-0-ledning hemma mot Hammarby, men målskytten Kennedy Igboananike visades ut i slutet av halvleken och kapten Nordin Gerzic medger att han och hans mannar kommer få det kämpigt.
– Hammarby är bra. Vi får kriga så in i helvete, utbrister Gerzic för Cmore.

I försommarvärmen inför storpublik på Behrn Arena tryckte Kennedy Igboananike in 1-0 för ÖSK mot Hammarby i den 13:e minuten. Michael Omoh sköt och Johan Wiland lämnade retur, en retur som Igboananike förvaltade på bästa sätt.

Samme ÖSK-anfallare hamnade återigen i händelsernas centrum i 38:e minuten då han blev utvisad, detta efter ett direkt rött kort. Nigerianen kom sent och hårt in i en duell med Imad Khalili och enligt Cmore var det fjärdedomaren som tog beslutet, med motiveringen ”våldsam satsning”.

Cmores kommentatorer Åke Unger och Anders Andersson var oförstående till utvisningen. ÖSK gick ändå till pausvila med 1-0-ledning. Kapten Nordin Gerzic sa följande till Cmore i halvtidsintervjun:

– Vi spelar okej. Vi kommer till hyfsade lägen och vi hade kontroll tills utvisningen, sedan blev det jobbigt. Vi fick backa hem och försvara. Utvisningen ville vi inte ha. Nu är det 45 minuter kvar och vi får kriga så in i helvete nu, konstaterade Gerzic som inte kunde uttala sig så mycket om utvisningen.

– Jag såg inte situationen men jag har fått höra att det inte var rött kort. Men så är det, domarna kan göra fel precis som vi spelare, det är inga konstigheter.

– Vi får backa hem och kontra nu, men vi måste samtidigt ha boll, annars kommer vi inte orka. Hammarby är ett bra lag så vi får kriga som fan nu.