• Publicerat 11 maj, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nahir Besara har växt ut till ett allsvenskt toppnamn. ÖSK fick en stjärna när man vågade ta honom för ett par år sedan. Men med ett utgående kontrakt kan nu FD i dag avslöja att han finns högt på Hammarbys önskelista – om Jiloan Hamad säljs i sommar.
– Nej, jag vill inte ge några kommentarer nu. Det enda som gäller nu för oss är matcherna fram till uppehållet, kommenterar Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Han gick till Turkiet och Göztepe men blev inte långvarig och återvände redan sommaren för två år sedan till allsvenskan.
In i det längsta höll han på att välja Gif Sundsvall, innan det till sist blev ÖSK.
Till lycka för Besara – och ÖSK – med vad som visat sig bli en av de bästa allsvenska affärerna på många år.

Besara är i dag ett absolut allsvenskt toppnamn, något han inte var när han lämnade Hammarby för spel i Turkiet. Den spelskicklige mittfältaren är i dag motorn och nummer ett i ett starkt Örebro SK som går med i toppen av allsvenskan. Däremot är hans kontrakt på väg att gå ut (efter säsongen).

LÄS: BAJENCHANSEN HAN HAR VÄNTAT PÅ

ÖSK har å sin sida redan markerat att man kan tänka sig att nobba en affär i kommande sommarfönster, missa en övergångssumma för stjärnan – allt för det sportsliga resultatet i år. Detta i dag för FD.

Samtidigt så sitter Hammarby i en situation med så väl Jiloan Hamad som Erkan Zengin som gör så att båda kan vara borta i augusti. Hamad med en klausul som uppges Bajen sex miljoner om han lämnar, Zengin med ett korttidskontrakt.

Nu finns ju sedan tidigare en logik och koppling mellan Besara och Hammarby efter nära 70 matcher med just Hammarby mellan 2013-2015.
I dag kan FD avslöja att det nu också i praktiken, i högsta grad, betyder någonting-  Hammarby på allvar är intresserade av stjärnan.
Flera olika källor med god insyn uppger nu samma sak för FotbollDirekt.se – försvinner Jiloan Hamad så är Nahir Besara i topp på en lista över tänkbara ersättare.

Frågan är nu om Bajens ledning är beredda att omsätta en eventuell Hamad-intäkt för Besara för att blidka ÖSK:s ledning?
FotbollDirekt har också uppgifter om att Besara själv är intresserad, även om han nu som 27-åring hoppas på att få en utlandschans.
– Alltså jag har inte hört någonting från Hammarby och alldeles oavsett så måste jag bara fokusera på ÖSK. Det är här jag är. Jag kan inte säga mer, kommenterar Besara för FotbollDirekt.se

Hur är dina känslor i dag för Hammarby? Ni möts ju pikant nog på söndag i ett toppmöte?
– Ja, haha. Jag ska njuta. För att det är fullsatt, för att det är ett toppmöte och vi kan slå serieledarna, fortsätter Besara och berättar om sina Bajenkontakter:

– Det är kanske två kvar från min tid och jag pratade väl med Kennedy för bara ett par dagar sedan. Men jag känner ändå folk i klubben, det gör jag. Jag tycker ju om Hammarby men jag gillar ÖSK otroligt mycket också.

OLA GUSTAVSSON – ANTON ZETTERMAN