Foto: Bildbyrån

Arnor Traustason kom till Malmö i vintras som en stjärna, men succén har uteblivet och senast mot Blåvitt fick islänningen inte ens hoppa in. Nu är han nervös att statusen i MFF kan komma att kosta honom VM-platsen.
– Klart att jag är orolig, säger yttern till Sydsvenskan

Efter att ha vunnit SM-guld med IFK Norrköping 2015 gjorde Arnor Traustason som anfallsstjärnorna Christoffer Nyman och Emir Kujovic, att lämna allsvenskan för utlandet sommaren 2016.

Traustason värvades till Rapid Wien. Efter ett år i den österrikiska storklubben gick flyttlasset vidare än mer söderut, denna gång till AEK Aten. Väl i Grekland uteblev dock succén och efter bara ett halvår nere vid Medelhavet gjorde Malmö klart med 25-åringen.

Islänningen skadade sig på försäsongen när han var iväg med landslaget, men gjorde mål mot Östersund i Svenska cup-semin och nätade även i allsvenska premiären borta mot Elfsborg.

LÄS: GJORDE LIVET SURT FÖR MFF – NU MÄKTIGA BESKEDET 

Därefter har det gått tyngre för både Traustason och hela MFF. Mästarna åkte under måndagskvällen mot Blåvitt på tredje förlusten i årets allsvenska och islänningen fick sitta kvar på bänken hela matchen. I hemmamötet med Djurgården två omgångar tidigare byttes han in i halvtid när Sören Rieks inte kunde fortsätta. För Sydsvenskan medger yttern en viss besvikelse.

– Självklart är jag frustrerad. Men tränaren bestämmer, det får man respektera. Jag vill spela. Jag är redo och jag känner att jag har fräscha ben. Jag vill springa och fajtas för laget. Det var frustrerande att stå bredvid och inte kunna göra något för laget.

När MFF besegrade Brommapojkarna med 3-1 för två veckor sedan fanns Islands förbundskapten Heimir Hallgrimsson på plats på Stadion. Den gången spelade Traustason nästan 90 minuter. På fredag tas VM-truppen ut och 25-åringen medger att han är nervös.

– Klart att jag är orolig. Malmö är en fantastisk stor klubb, det är inte bara att komma in och spela, man måste fajtas. Men visst tänkte jag att få chansen att spela i bästa laget i Sverige, då har man en bra chans att komma med till VM.