Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt kunde i dag avslöja att Blåvitts succéman André Calisir är aktuell för Armeniens landslag, något mittbacken nu själv bekräftar för FD.
– Det stämmer. Deras tränare ringde mig i veckan och ville ha dit mig. Det vore verkligen roligt, säger 27-åringen. 

André Calisir har varit en av IFK Göteborgs bästa spelare den här säsongen. I gårdagens seger borta mot Malmö var vinterförvärvet från J-Södra kanske planens bästa spelare och låg bakom båda Blåvitts mål.

Calisir hyllades stort efteråt och nu kommer nya rubriker. FD kunde i dag avslöja att 27-åringen är aktuell för Armeniens landslag, detta då hans mor är därifrån. Den Djurgården-fostrade spelaren bekräftar nu uppgifterna.

– Det stämmer. Deras tränare ringde mig i veckan och ville ha dit mig. Jag får tänka över det, men det vore verkligen roligt att kunna spela landslagsmatcher, säger Calisir till FotbollDirekt.se.

Var det här första samtalet?

– Jag har haft kontakt med deras landslag tidigare, men de har en ny tränare nu. Han ringde mig och vi pratade. Väldigt kul!

Du säger att du ska tänka över det, men vad lutar det åt just nu?

– Det är jättesvårt att säga, det är mycket pappersarbete och så också. Vi får se, säger Calisir och berättar om sin bakgrund.

– Mina föräldrar är uppvuxna i Turkiet, men de är inte turkar. Mamma har armeniskt blod och pappa är syrian. Säger man att man är kristen turk brukar folk förstå, haha.

Du har med andra ord gett upp det svenska landslaget, trots succén i Blåvitt?

– Haha, det är inte så att Janne har kontaktat mig direkt. Sverige har ett väldigt bra landslag. Armenien hade varit jätteroligt!