SvFF har inlett en utredning om matchfixning i Superettan. Det handlar om matchen Falkenberg – Frej den 22 april – där misstänkta Frej ska ha mottagit ett hot.
– De avvikelserapporterna föranleder från vårt håll en misstanke om att matchen kan ha varit manipulerad på något sätt, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen. 

Var matchen mellan Falkenberg och IK Frej riggad?

Det återstår att se men nu startar SvFF en utredning i fallet efter kraftigt avvikande spelmönster i matchen som Falkenberg vann med 3-1.

– Vi har genom de monitoreringsföretag som vi har samarbete med fått in rapporter om kraftiga avvikelser på spelmarknaden kopplade till den matchen. Det har vi fått från två olika bolag som tillhandahåller oss den tjänsten. Vi har ju så klart uppmärksammat det här och vi tar det på största allvar när vi får in den här typen av rapporter. Vi vidtar en rad åtgärder till följd av det. Vi har en nära dialog med båda föreningarna. Sen har vi vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att försöka reda ut vad det är som kan ha skett. Exakt vad det är för åtgärder mer än att vi har en nära dialog med båda föreningarna går vi inte in på i det här läget, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen.

Polisen är inkopplat men ännu finns ingen formell polisanmälan inlämnad i det här skedet utan SvFF håller polisen underrättad hur utredningsarbetet fortlöper. Att det är det förlorande laget Frej som misstänks är inget som Tibell mörkar.

– Vi har en avvikelse på spelmarknaden kopplad till matchen. Det är ju det som analysföretagen tittar på, och så som resultatet föll i matchen i kombination med hur avvikelserna såg ut så är våra utredningsåtgärder inriktade på Frej.

Vid matchens slut inkom ett skriftligt hot mot IK Frej som är polisanmält.