Foto: Bildbyrån

Tuff situation för superettanklubben Varbergs BoIS – men en ljusglimt i nyförvärvet Albert Ejupi. Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se så följs nu Varbergs mittfältare av flera allsvenska klubbar – Dalkurd, Trelleborg och Kalmar FF bland dessa. 

Varbergs BoIS har det tufft ekonomiskt. I går gick BoIS ut med att man behöver få in sammanlagt 3,8 miljoner kronor innan årets slut – 2,5 miljoner till den 31 augusti och ytterligare 1,3 miljoner till nyår.

Även sportsligt har det gått halvknackigt. En elfteplats i blev det i fjol, och man ligger just nu på samma plats i årets tabell efter fem spelade matcher (två segrar, tre förluster).

Men en ljusglimt finns i nyförvärvet Albert Ejupi – en spelare som tagit en längre väg till eliten. 25-årige Ejupi hade sex säsonger bakom sig i division 1 (Kristianstad och Mjällby) innan han i vintras skrev på för Varberg. Då handplockad av sin tidigare tränare i Kristianstad, förre MFF- och Blåvittmittfältaren Joakim Persson.

Och det råder ingen tvekan om att Persson håller Ejupi högt – när han i december intervjuades av 24kristianstad.se om sitt nyförvärv sade han så här:

”Sätter du in Albert (Ejupi) bland Malmö FF:s tio bästa spelare så hade han inte gjort bort sig. Sen kanske han inte hade kunnat hålla den nivån i tio omgångar – men så pass bra tekniskt och intelligensmässigt är han”.

Allsvenska klubbar har nu ögon på den 190 cm långa innermittfältaren. Ejupi har tidigare provtränat med Dalkurd och även sedan tidigare dragit till sig intresse från Trelleborg. Dessa två klubbar samt även Kalmar FF följer nu mittfältaren med intresse, enligt FD:s uppgifter.

Detta efter en stark inledning i superettan. Ejupi har startat samtliga matcher för Varberg så här långt och varit viktig i inledningen, bakom lagets bägge segrar hittills: Först med ett drömmål i segern hemma mot Jönköpings Södra, och senast med ett avgörande frisparksmål borta mot IK Frej (3-2-seger för BoIS efter underläge 0-2).

FotbollDirekt har sökt Ejupis agent Andreas Kouvatsis för en kommentar.