Foto: Bildbyrån

Med fyra minuter kvar hemma mot Sirius byttes AIK:s mittfältstalang Bilal Hussein in i spel. Detta var 18-åringens allsvenska debut och efteråt lyfte han fram Enoch Kofi Adu som en förebild.
– Jag lär mig mycket av honom. Han är fantastisk, säger Hussein till FotbollDirekt.se. 

I söndags fyllde Bilal Hussein 18 år. Fem dagar senare fick AIK-talangen göra allsvensk debut. I 2-0-segern hemma mot Sirius fick Hussein byta av tvåmålsskytten Nabil Bahoui i 86:e minuten. Efteråt skickades Hussein fram av lagkamraterna framför fansen för att fira lite extra och för FD medger 18-åringen att det var något helt annat att få spela i allsvenskan än när han startade genrepet mot Helsingborg.

– Det här var mycket mäktigare. Det var mer publik och detta var ju en seriematch, det andra en träningsmatch.

Genrepet mot HIF var ju en riktig plattmatch (förlust 1-3). Var det jobbigt att få starta en sådan match när det gick så dåligt?

– Ja, det var jobbigt, det var jobbigt…

Nu kanske du inte hann uträtta så mycket mot Sirius, men hur kändes det?

– Okej. Jag fick känna på bollen några gånger. Jag kanske slarvade någon gång, men jag fick känna på bollen så det var roligt.

Fått många meddelanden efter matchen?

– Haha ja faktiskt.

Många kompisar på läktaren?

– Ja, det var många där, det var många.

FotbollDirekt träffade Bilal Hussein under årets försäsongsläger i Dubai då han precis fått a-lagskontrakt. 18-åringen, som likt Andrea Pirlo inte är någon stor och fysisk spelare, trivs på samma sätt som italienaren ändå bäst i den sittande mittfältsrollen.

– Jag gillar att spela mig ur situationer och jag är en väldigt smart spelare. Jag gillar den här positionen. Innan när vi spelade 4-4-2 var jag vanlig central mittfältare, men nu i 3-5-2 är jag sittande, sa Hussein till FotbollDirekt i februari. 

LÄS: ÅH VILKEN LÄTTNAD – AIK-STJÄRNANS TYDLIGA BESKED 

I AIK är det Enoch Kofi Adu som har rollen som sittande mittfältare. Ghananen är en spelare som Hussein ser upp mycket till.

– Jag lär mig mycket av honom. En mycket bra spelare. Jag kollar på hur han spelar. Han är fantastisk.

Han säger inte så mycket till oss, men hur är Adu inom laget? 

– Haha han är skön alltså, han är rolig!