• Publicerat 26 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Adam Lundqvist lämnar Elfsborg. Vänsterbacken har skrivit på för MLS-klubben Houston Dynamo.
– Det är en fantastiskt spännande och häftig utmaning som väntar mig, säger han i ett pressmeddelande.

Under flera år har Adam Lundqvist varit en tongivande spelare i Elfsborg. Vänsterbacken har varit en frisk fläkt på vänsterkanten och har tidigare berättat om att han gärna testar på spel utomlands.

Nu är den drömmen en verklighet. Det står nämligen klart att Lundqvist nu lämnar Elfsborg för spel i MLS-klubben Houston Dynamo.

– Det känns fortfarande lite overkligt att jag ska flytta till USA och spela i MLS, men det är samtidigt en fantastisk känsla. Det är en spännande och häftig utmaning som väntar mig, och att få leva i USA är något som jag alltid varit väldigt intresserad av. Samtidigt är det såklart ett tufft beslut att lämna Elfsborg som har betytt så otroligt mycket för mig genom åren, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

Lundqvist gjorde över hundra allsvenska matcher i Elfsborg och trots att Boråslaget tappar en nyckelspelare är ändå klubbchefen Stefan Andreasson tillfreds med affären.

– Efter att värderat Houstons erbjudande och Adams egen vilja så har vi accepterat övergången och önskar Adam lycka till i sin fortsatta karriär och tackar för allt han gjort i den gula tröjan.