Foto: Bildbyrån

Saman Ghoddos är idag känslosam kring Östersunds ordförande Daniel Kindberg som utreds för grovt bedrägeri. Stjärnan värjer sig från svarta rubriker och vill garantera att paniken är långt borta.
– Det som händer på planen händer på planen. Hur mycket vi än tycker om vår ordförande och hur starka känslor vi än har för honom, så kan vi inte tillåta tänka på annat än fotbollen, säger Saman Ghoddos till FotbollDirekt.se.

Daniel Kindberg gick på bara några år till att bli en av allsvenskans mest inflytelserika namn. Framgångarna med Östersund är ett rejält stycke svensk fotbollshistoria. Och kanske kan man säga samma sak om problemen som drabbat ÖFK-basen och blev kända för några veckor sedan.

Nu riskerar Kindberg åtal för bedrägeri och riskerar fängelse.
en mörk bild som fått omedelbara konsekvenser för huvudpersonen själv – Kindberg som  har sagt upp sig från Östersundshem och hoppat av ett mångmiljonprojekt kring bostäder i Åre som han drev tillsammans med NHL-legendaren Markus Näslund.

LÄS: DET HÄR ÄR ÖSTERSUNDS VÄRSTA SCENARIO

Jämte lider Östersund av vikande resultat i den allsvenska starten. Det tillsammans med att Kindberg dragit sig tillbaka från offentligheten i väntan på rättegång ser ut att ha skapat ett vakuum i ÖFK.
– Klart att det har varit tråkiga veckor. Det är tråkiga nyheter men mest handlar det om att vi inte har gjort jobbet. Vi måste jobba hårdare, springa mer och bli ödmjukare. Nej, det har vi kanske inte varit tillräckligt, säger Saman Ghoddos till FotbollDirekt.se och fortsätter med en stark jämförelse:

– Jag vet inte hur det har påverkat. Det ska inte påverka alls och jag tror inte det gör det. Klart att man är ju bara människa och drabbas någon man tycker mycket om av problem så är det klart att det känns. Men jag menar om som exempelvis min syster driver en restaurang, om den går i konkurs, hur det skulle kännas? Katastrofalt. Men alldeles oavsett hur jobbigt någonting än är så måste man som exempelvis elitidrottsman klara av att vara professionell. Det här livet som fotbollsspelare handlar om att alltid leva med press och leverera i alla lägen och det vet jag att vi kan göra. Det som händer utanför planen får man aldrig låta påverka.

– Våra kvaliteter är inte borta. Inte en chans. Jo, det är klart att förväntningarna är stora och större än tidigare i allsvenskan på oss efter alla stora matcher vi har spelat. Det är stor press, från media, staden, oss själva. Men samtidigt så vet jag att vi älskar att vara i den här situationen.

Malmö FF upplevde nyligen inför BP-matchen en situation med vassa kanter och hade vid poängförlust, eller förlust, varit närmare tio poäng bakom toppen. Nu blev det seger, 3-1, och förnyat lugn men hade MFF misslyckats mot BP så hade det säkerligen hettat till rejält på kritikerfronten.
Nu ser Östersund ut att vara i en liknande situation, mot samma nykomling, i kommande omgång.
Men med den skillnaden att ÖFK är mer illa ute och dessutom möter BP på bortaplan. Konsekvensen av en eventuell förlust torde vara ett mardrömsscenario:

– Men vi är inte rädda. Det är en speciell nykomling men jag lovar dig att vi tycker om den här situationen, ordar Ghoddos lugnt för FD och betonar:
– Jag gillar ju sådant här. Man måste ju tycka om svåra matcher och svåra situationer. Leva med press det är vad det här handlar om. Vi har inte startat säsongen så bra men vi kommer att börja leva upp till förväntningar. Det ska vi visa.