Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg var utan chans mot AIK i helgen. Klara 0-2 och ett nybyggade Blåvitt har inte förmått något extra så här långt. Här ”sju tankar” efter IFK Göteborgs förlust mot AIK från SVENSKA FANS redaktion:

”Vi har sett Blåvitt förlora utan att någonsin vara nära, precis som förra hösten”

”Men att Blåvitt inte klarar av att styra spelet borta mot AIK i det här läget är inte heller så konstigt”, skriver Svenska Fans skribent Adrian Pihl Spahiu

Och hans kritik fortsätter.
Han frågar sig vad Poya Asbaghis arbete så här långt konkret ger?
”Som om det inte var nog med det så ser vi tydligt att vissa moment inte visar på någon tydlig utveckling. Hörnorna är i princip ofarliga, passningsspelet är fortfarande slarvigt och ”drömmålen” mot Blåvitt börjar bli lite väl återkommande”.

Där till ställer Svenska Fans frågor om passningsspelet, det taktiska, liksom hur han ändå samtidigt manar supportrar till eftertanke. Med det sagt så är det här ett nybyggande mer än någonting annat och hur högre krav egentligen är på tok för tidigt att komma med.

”Vi har bett om den här förändringen ganska länge nu. Och nu är den igång. Vi var alla med på att det skulle ta tid att genomföra. Men det är så lätt hänt att vi ändå undermedvetet bygger upp hopp. Vi säger att vi förstår att det är ett mellanår, men någonstans hoppas alla att spelet ska sitta redan i maj och att det kröns med guldfest i November. Vi säger att vi vet att det väntar en rad svåra matcher med AIK, Malmö och Östersund borta, och ändå hoppas vi kunna vinna matcherna”.

HÄR FORTSÄTTER HELA TEXTEN PÅ SVENSKA FANS!