Foto: Bildbyrån

Nästa tunga smäll för AIK: Oscar Linnér missar resten av vårsäsongen. Det meddelar klubben på sin hemsida i kväll.
– Ännu en ovälkommen skada, vi drabbas hårt som lag just nu men våra tankar är i denna stund såklart hos Oscar, säger sportchef Björn Wesström.

Så sent som i söndags skadade Robert Lundström knät och befaras missa resten av säsongen. Som om inte det, ihop med tidigare avbräck i Nils-Eric Johansson och Jesper Nyholm, vore nog kommer nu ännu ett dystert besked för AIK: Oscar Linnér blir borta hela våren.

Det var under onsdagens träning som Linnér tvingades gå av på grund av skada och efter undersökningar står det nu klart att han drabbats av en knäskada.

– Ännu en ovälkommen skada, vi drabbas hårt som lag just nu men våra tankar är i denna stund såklart hos Oscar. Till dess att Oscar är tillbaka i kollektiv träning så flyttar vi upp Samuel Brolin från U19-truppen i permanent träning och full konkurrenssituation i A-truppen” säger sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Oscar Linnér är givetvis besviken över att inte kunna spela mer i vår.

– Vi har fått en bra start på allsvenskan, vi har släpp in minst mål, är obesegrade och vunnit våra hemmamatcher. Det känns givetvis helt värdelöst att kliva av skadad nu, men jag tänker inte titta i backspegeln utan ska lägga mitt fokus på att så snart som möjligt ta mig tillbaka, bli skadefri och starkare än någonsin” säger Oscar Linnér.

Budimir Janosevic blir nu AIK:s förstamålvakt, serben som i vintras hämtades in från Brommapojkarna.