IFK Göteborg hade kallat till presskonferens med anledning av ”förändring i organisationen”. Nu står det klart att tf klubbdirektör Mats Palmgren lämnar, och ersätts av Max Markusson. En schism med sportchefen Mats Gren uppges ha varit orsaken till Palmgrens sorti:
– Det är grovt felaktigt, sade Blåvitts ordförande Mats Engström på presskonferensen enligt GT.

IFK Göteborg sparkade mångårige klubbdirektören Martin Kurzwelly i december 2015, och han har inte ersatts med en permanent lösning – sportchefen Mats Gren fick länge extraknäcka som klubbdirektör, innan han ersattes av kommersiella chefen Mats Palmgren.

Nu lämnar Palmgren – Blåvitt har hittat en permanent lösning i 38-årige Max Markusson, som kommer från ett jobb som evenemangschef på turism- och eventbolaget Göteborg & Co.

– Jag ser en enorm potential i IFK Göteborg och jag uppskattar det hårda arbete som hittills gjorts för att skapa en långsiktighet för klubben, sade Markusson på presskonferensen enligt GT.

– Jag vet inte vilka resurser och kompetenser som finns. Jag hoppas kunna bidra med tydlighet och målinriktad arbete, men exakt hur vi formulerar det får vi avgöra sen, fortsatte Markusson.

Mats Palmgrens sorti uppges vara sprungen ur en konflikt med sportchefen Mats Gren. På presskonferensen så dementerades detta:

– Det är grovt felaktigt och det har varit tråkigt att läsa, sade Blåvitts ordförande Mats Engström.

– Mats (Gren) och jag är vänner och kommer fortsätta att vara det, sade Palmgren.