Foto: Bildbyrån

Malmö FF tog under gårdagen första segern i allsvenskan sedan premiären. Markus Rosenberg visade vägen med sina två mål i 3-1-segern mot Brommapojkarna och efteråt var tränaren Magnus Pehrsson mycket belåten med 35-åringen.
– Han har tagit fram det som han är väldigt unik med. Hans beslutsamhet och hur det brinner för honom, konstaterade ”MP” för Sydsvenskan

Gårdagskvällens hemmamöte med Brommapojkarna var onekligen en måstematch för Malmö FF. Svenska mästarna hade inte vunnit sedan premiären mot Elfsborg, därefter två kryss mot AIK och Sundsvall samt 0-3 i baken mot Djurgården.

Inför drygt 14 000 åskådare på Stadion i Malmö var det kaptenen Markus Rosenberg som visade vägen. 35-åringen, som inledde på bänken mot Djurgården, fanns nu med i elvan igen på Carlos Strandbergs bekostnad och kort före paus nickade han in 1-0 på Mattias Svanbergs frispark.

I andra halvlek blev det åter skarpt läge när Brommapojkarna kvitterade på straff, men med 20 minuter kvar frälste Rosenberg hemmalaget på nytt när han sköt från distans, bollen tog på en BP-försvarare och ställde Petric i målet.

MFF vann till sist med 3-1, en minst sagt efterlängtad och välbehövlig seger för de himmelsblå.

– Det var inte kul att sitta på bänken senast. Det kändes bra idag, men det gör det så klart alltid när du gör två mål. Men det kan bli ännu bättre, sa Rosenberg till Sydsvenskan efteråt.

LÄS: SPÄNNANDE NAMNET I MFF – STORA KLIVEN 

Tränaren Magnus Pehrsson, som alltså bänkade Rosenberg mot Djurgården, var efter BP-matchen givetvis mycket belåten med den 35-åriga fixstjärnan.

– Han har tagit fram det som han är väldigt unik med. Hans beslutsamhet och hur det brinner för honom. Vi har sett det de senaste två tre dagarna och i hans spel idag.

– Det kändes naturligt att han gjorde de två målen och var den kaptenen man önskar i sådana här lägen, konstaterade tränaren för Sydsvenskan.

Malmö har nu åtta poäng efter fem omgångar, fem pinnar upp till serieledande Hammarby. På söndag väntar bortamatch mot Kalmar.