Foto: Bildbyrån

Anton Kralj är utlånad från Malmö till Gefle. Den talangfulle vänstervingen slog i söndags till med ett drömmål när han dundrade in 2-0 i krysset borta mot Norrby.
– Ett av mina snyggaste mål. Kanske det snyggaste till och med, säger 20-åringen till FotbollDirekt.se och gläds över att kompisen Leo Bengtsson anslutit på lån från Hammarby.
– Han har enorma spetsegenskaper, utbrister Kralj.  

Det var i somras som Anton Kralj tokhyllades av U19-landslagets förbundskapten Claes Eriksson under EM-slutspelet i Georgien.

”Han kan bli hur bra som helst, det är inte bara jag som ser det. Han är ju otroligt skicklig. Han är snabbare än alla i både fötter och tanken”, berättade Eriksson för FotbollDirekt.se.

Något förbundskaptenen inte nämnde var Kraljs skott, men det visade 20-åringen i söndags i stället. Den utlånade MFF-talangen, som likt förra hösten nu är utlånad till Gefle även denna säsong, slog till med ett drömmål borta mot Norrby.

Piotr Johansson, även han tidigare i MFF, spelade snett inåt bakåt och bollen gick hela vägen ut till Kralj utanför straffområdet. Vänstervingen tog emot bollen innan han tryckte av ett stenhårt skott som letade sig in i bortre krysset. En kandidat till årets mål i superettan redan nu och när FD två dagar efter smällkaramellen når Kralj har han inga problem att gissa vad samtalet kommer att handla om.

– Haha jag har mina aningar, kommenterar Kralj som givetvis rankar målet högt.

– Snyggt mål, ett av mina snyggaste så det var skönt.

Ett av dina snyggaste. Du har gjort ännu snyggare alltså?

– Nja, kanske inte. Det här var nog mitt snyggaste.

Visste du om att du hade ett sådant tryck i vänsterfoten?

– Ja alltså jag vet att jag har en bra vänsterfot och jag har tränat mycket i den vinkeln, för det är ju därifrån jag får skottlägen eftersom jag spelar på vänsterkanten. På träningarna har jag matat skott.

Det såg ut att vara en sådan träff som man känner direkt när man träffar bollen att det här kommer bli ett riktigt bra skott?

– Ja exakt, när man skjuter sådana skott känns det inte som att man träffar bollen. Det var väldigt skönt.

Gefle har två vinster och två förluster i årets superetta. Ett godkänt facit, anser Kralj.

– Ja, det är väl skapligt. Det är mer än vad Gefle hade förra året vid samma tidpunkt. En helt okej start, men jag tycker att vi kan mycket bättre.

LÄS: FRÄLSTE MFF – NU HYLLAS ROSENBERG STORT 

Gefle såg länge ut att åka ur superettan i fjol, men slutade till sist på en tolfteplats. Nu är siktet högre inställt.

– Förväntningarna är väl att vi ska komma högre upp än förra året, men mitt och andras mål i gruppen är topp 5. Jag tycker att vi har ett så pass bra lag.

Hammarbys Leo Bengtsson är jämngammal med dig och har lånats in till Gefle. Måste kännas kul?

– Ja, det är väldigt skönt. Jag blev väldigt glad när han kom. Vi är kompisar och han tillför också väldigt mycket till laget. Han har ju enorma spetsegenskaper.

Hur viktigt tycker du att det är att vara startspelare i Gefle och därmed hela tiden få spela på seniornivå?

– Jo men det känns bra, det är väldigt utvecklande med mycket speltid och det är ju det som jag är ute efter. Det skulle jag inte ha fått i Malmö i år.

Att MFF i vintras värvade in Egzon Binaku som backup till Behrang Safari på vänsterbacksplatsen, var det en stor besvikelse för dig?

– Så klart att det var en besvikelse, det är ju i Malmö som jag vill slå mig in. Men gör jag inte det, ja då får jag spela någon annanstans, vilket jag ju gör just nu. Det är bara att vänta och se vad som händer, tiden får utvisa det.