Foto: Bildbyrån

Rasmus Bengtsson fanns i går på plats och bevittnade MFF:s efterlängtade seger hemma mot Brommapojkarna. För Kvällsposten talar stjärnmittbacken ut om de jobbiga veckorna och tackar framförallt Johan Dahlin för stödet.
– Han kom med massa godis, choklad och erbjöd sig att ta med tv-spel, säger Bengtsson till tidningen. 

Det var för några veckor sedan som Malmös mittbacksgeneral Rasmus Bengtsson åkte in på sjukhus efter en lungkollaps. Många har varit oroliga för 32-åringens hälsa, men i dagarna kom ett minst sagt lättande besked: Bengtsson kan börja träna igen.

I går fanns mittbacken på plats på Stadion i Malmö och där såg han sitt lag ta första trepoängaren sedan premiären. MFF vann med 3-1 mot nykomlingen Brommapojkarna och därmed fick mästarna lite andrum efter den tunga starten.

För Bengtssons del har det inte bara varit tungt att följa MFF:s inledning i allsvenskan, givetvis även kämpigt med sjukdomen, något han nu berättar om för Kvällsposten.

– Den veckan på sjukhuset var jobbig. Jag hade räknat med att vara där i två, tre dagar och sen åka hem. Det blev en hel vecka och fler ingrepp än vad man trodde från början. Nu är det gjort och jag blickar framåt, säger Bengtsson.

LÄS: STORA ORDEN OM MFF-IKONEN 

Mittbacken fick besök på sjukhuset från sina lagkamrater och han är tacksam över stödet.

– Det är klart att det uppskattades. Johan Dahlin kom med massa godis, choklad och erbjöd sig att ta med tv-spel.

Bengtsson berättar för Kvällsposten att han kommer delta i träningarna fram till söndagens bortafight mot Kalmar. Om han kan vara aktuell redan för den matchen?

– Nja, vi får se hur det känns. Men på bänken kanske.