• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Liverpool står med ena benet i Champions League-final, detta efter att ha besegrat Roma med hela 5-2 på hemmaplan. Mohamed Salah hade stor show då han svarade för två mål och två assist.

Det stundade galna kvartsfinaler i Champions League när Real Madrid med matchens sista spark genom Cristiano Ronaldo slapp förlängning mot Juventus och tog sig vidare till semifinal. Dagen innan hade Roma svarat en sanslös vändning mot Barcelona då italienarna räddade upp 1-4 på Camp Nou genom att vinna hemma med 3-0.

Under tisdagskvällen spelades första semifinalmötet mellan Liverpool och Roma – och som det sprakade! Det var full fart framåt från första stund. Gästernas Aleksandar Kolarov träffade ribban och hemmalagets Sadio Mané missade friläge.

En som inte missade var Mohamed Salah som i den 36:e minuten knorrade in 1-0 i bortre krysset och precis före pausvilan chippade egyptiern in 2-0. 25-åringen, som spelat i just Roma, valde att inte fira målen av respekt mot sin tidigare klubb.

På planen var dock Salah överlägsen och i den 56:e minuten tog han sig runt på högerkanten och spelade in till Mané som placerade in 3-0.

Bara fem minuter senare gjorde Liverpool mål igen. Salah tog sig även denna gång runt på högerkanten och serverade Roberto Firmino som rakade in bollen i det öppna målet. Vilken show av Salah!

5-0 skulle också komma när samme Firmino i 69:e minuten nickade in James Milners hörna.

Där och då såg det helt hopplöst ut för Roma inför returen på Olimpico, men nytt hopp tändes när Edin Dzeko elegant tryckte in reduceringen i den 81:a minuten och bara fyra minuter senare kom även 5-2 när Milner tog bollen med handen i straffområdet och Diego Perotti satte behärskat straffen. Som en parentes kan konstateras att Salah redan var utbytt när Roma gjorde båda sina mål.

Matchen slutade 5-2 och det innebär att Liverpool måste förlora med 3-0 i Rom för att missa finalen, just det resultatet som Roma tog sig vidare på mot Barcelona i kvarten. Returen på Olimpico spelas nästa onsdag.

I morgon (onsdag) spelas första mötet i andra semifinalronden då Bayern München tar emot Real Madrid.