• Publicerat 24 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Erkan Zengin gjorde sin första start och sitt första mål i Bajen sedan återkomsten när laget spelade U21-match hemma mot Norrköping. Gästerna kvitterade sent och sköt 2-1 på stopptid. Båda gångerna var det Markus Uppling som slog till och ”Peking” vann med just 2-1.  

Erkan Zengin har ännu inte startat någon allsvensk match för sitt Hammarby sedan han anlände.

Men nu fick han i alla fall chansen till viktiga minuter i kroppen när Hammarby tog emot IFK Norrköping på Hammarby IP, det som tidigare hette Kanalplan.

Matchen startade 17:00 och FD fanns på plats på plats för att bevaka matchen. En rad kända A-lagsspelare fanns med på planen som Hammarbys Benny Lekström, Marcus Degerlund, Sander Svendsen, Arnor Smarason samt i Peking Lars Krogh Gerson, Simon Skrabb och Daniel Sjölund.

Hammarbys startelva: 6. Oscar Krusnell 9. Abdul-Halik Hudu 11. Arnór Smárason 18. Rebin Asaad 21. Sander Svendsen 23. Marcus Degerlund 26. Erkan Zengin 27. Benny Lekström Olle Edlund (U19) Jakob Rylander (U19) Mattias Wedin (U19)

Avbytare 25. Giuliano Gatica (U19) André Alsanati (U19) Samouil Izountouemoi (U19) Kevin Jarret (U19) Jake Larsson (U19) Abiel Sequar (U19)

IFK Norrköping: 2. Henrik Castegren 3. Theodore Rask 5. Lars Christian Krogh Gerson 7. Khaled Qasem 8. Jonatan Gren 9. Johannes Vall 10. Simon Skrabb 18. Alfons Sampsted 19. Lucas Lima 20. Daniel Sjölund 24. Gustav Jansson

Avbytare: 6. Buster Blosse 11. Markus Uppling 14. Albin Hellqvist 22. Lukas Maass

Mycket Hammarby i inledningen av matchen. Zengin med en hel del boll och i den sjätte minuten kom matchens första farlighet när just Zengin slog en frispark från höger och Marcus Degerlund kom högst med pannan, men mittbacken fick inte fart på bollen och inga problem för Gustav Jansson i Norrköpings mål.

Fin omställning av Bajen i den elfte minuten och Sander Svendsen ut till Rebin Asaad som fick ett bra skottläge, men ny räddning av Jansson.

I den 18:e minuten gick Hammarbys unge mittfältare Abdul-Halik Hudu, men rakt på Jansson.

MÅÅÅÅÅÅL! Erkan Zengin har gjort mål för Hammarby igen. I den 22:a minuten gick bollen fram till den hemvändande storstjärnan centralt i banan utanför straffområdet efter förarbete av Sander Svendsen. Zengin sulfintade bort sista Norrköpingsback och fri med Jansson dundrade Zengin in bollen i mål. Detta var första fullträffen i den grönvita tröjan sedan återkomsten.

Zengin är tillsammans med Sander Svendsen och Norrköpings Simon Skrabb de enda på planen som kör i handskar. Elva grader varmt i Stockholm i detta nu.

Första Norrköpingschansen efter halvtimmen spelad och den var minst sagt farlig. Lucas Lima gjorde en sulfint med högern á la Zengin, fintade bort sin försvarare och sköt ett hårt skott med vänstern utanför straffområdet. Avslutet i insidan av stolpen. Mycket fin aktion av Lima som är född 2002!

Nära 2-0 Bajen i den 36:e minuten när Asaad tog sig ner på kortlinjen och spelade snett inåt bakåt till Svendsen som nöp till, men fin räddning av Jansson.

Tungt distansskott av Zengin i den 39:e minuten, men Jansson med på noterna. Just Jansson kom till Peking i mars månad från rivalen Åtvidaberg, som överraskande åkte ur superettan i fjol.

Norrköpings lägen få, men när de väl skapade något hände det grejer. I den 44:e minuten fick gästerna frispark utanför straffområdet. Lars Krogh Gerson tog hand om den och fick iväg en känslig träff med högern mot första stolpen. Benny Lekström sträckte ut och tippade bollen i stolpen och ut. Norrköping med två stolpträffar under den första halvleken.

Bajen annars det bättre laget under första 45 minuterna.

Två byten i Bajen i paus. Ut med Erkan Zengin och Jakob Rylander, in med Jake Larsson och Abiel Sequar.

Tungt skott från Norrköpings Khaled Qasem i den 50:e minuten, men fin räddning av Lekström.

Oj oj oj, riktigt nära 2-0 Bajen kort därpå när Jake Larsson kom fri och sköt centimeterna utanför Janssons högra stolpe.

Buster Blosse och Markus Uppling inbytta för Norrköping. Ut gick Theodore Rask och Jonatan Gren.

Inte alls samma fart eller lika händelserikt i andra halvlek. I stället ganska sömnigt ute på planen.

Byte i Hammarby kvarten in i andra. Ut med Olle Edlund, in med Samouil Izountouemoi.

I samma minut även in med Norrköpings två sista inhoppare (bara fyra på bänken i dag). Albin Hellqvist och Lukas Maass namnen som kom in för Peking. Ut med Lucas Lima och Khaled Qasem.

Nytt Bajenbyte i 72:a minuten. Ut med Arnor Smárason, in med André Alsanati.

Mycket nära kvittering i 80:e minuten. Simon Skrabb snurrade runt i straffområdet och bollen fram till Markus Uppling som fick skottläge från nära håll, men en strålande räddning av Benny Lekström.

MÅÅÅÅL! Kvitterat på Söder. Simon Skrabb hoppade över bollen och Uppling kom fri med Lekström. Den här gången kunde inte Bajenkeepern rädda då anfallstalangens avslut var perfekt intill högra stolpen.

MÅÅÅÅL! Norrköping med nytt mål, den här gången i 90:e minuten och återigen var det Markus Uppling som slog till. Den unga anfallaren kom fri med Lekström och placerade in 2-1 för Peking. Vilken vändning av gästerna!

Uppling född 2000 stor hjälte för Norrköping med sina två mål, för nästan direkt efter 2-1-baljan blåstes matchen av. Hammarby såg länge ut att kamma hem tre poäng, men det slutade i stället med noll för hemmalaget.