Foto: Bildbyrån

Nils-Eric Johansson tvingades lägga av, och Jesper Nyholm fick säsongen förstörd. Nu är nästa AIK-försvarare borta året ut – Robert Lundström kan inte spela mer 2018.

AIK har varit närmast osannolikt drabbade det senaste halvåret, inte minst på försvarssidan. I oktober försvann Daniel Sundgren med lungemboli, och man fruktade att Sundgrens karriär var över.

Han kom dock överraskande tillbaka under försäsongen – då hade AIK redan drabbats av ett blytungt avbräck i att Nils-Eric Johansson tvingats avsluta spelarkarriären på grund av hjärtfel.

Och sedan i svenska cupens kvartsfinal så skadade sig Jesper Nyholm svårt efter en duell med Örebros Michael Omoh. Dessutom har nyförvärvet Joel Ekstrand varit skadad en längre tid och ännu inte spelat för AIK i allsvenskan.

I söndags kom nästa smäll, då Robert Lundström tvingades av på bår mot IFK Göteborg med en knäskada. AIK meddelar nu på sin hemsida att Lundströms säsong är över

– Jag är mycket ledsen över dagens besked, både jag och laget har fått en bra start på säsongen och jag såg verkligen fram mot fortsättningen på 2018. Nu väntar en lång rehabperiod och ska jag försöka omvandla besvikelsen över skadan till energi som gör att jag blir frisk och stark i den takt som är möjlig, säger Robert Lundström till AIK:s hemsida.

AIK:s sportchef Björn Wesström kommenterar skadebeskedet:

AIK Fotboll har drabbats hårdare än normalt av olika typer av skador och sjukdomar 2018. Jag lider enormt med Robert som fått en flygande start på 2018, nu blir det vårt jobb att stötta och ge honom bästa möjliga rehabförutsättningar. Som en konsekvens av skadan på Lundström så kommer Albin Linnér träna full ut med AIK A framöver, säger Björn Wesström till AIK:s hemsida.