• Publicerat 24 april, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Efter två raka segrar i superettan tog det stopp för Helsingborg under tisdagskvällen. AFC Eskilstuna tog en imponerande 2-0-seger på Olympia och ligger nu fyra i tabellen.

Helsingborg är storfavorit till att kamma hem superettan i år. Efter fadäserna de två senaste åren, med uttåg ur allsvenskan och en svag sjundeplats i superettan, öppnade de nu serien urstarkt med två raka segrar (premiären mot Halmstad uppskjuten).

Därför kom tisdagskvällens 2-0-förlust hemma på Olympia som en stor käftsmäll för HIF. Inför drygt 5 000 åskådare på Olympia tog gästande AFC Eskilstuna ledningen i den 36:e minuten då Kadir Hodzic sköt en frispark som tog i muren och ställde Pär Hansson.

Värre skulle det bli tidigt i andra halvlek då Fredrik Liverstam tabbade sig och Kermit Erasmus bjöds på ett friläge. Anfallaren missade inte och 2-0 blev alltså slutresultatet.

Helsingborg kvar på sex poäng efter tre matcher. AFC Eskilstuna, som likt de flesta lagen spelat en omgång mer än Helsingborg, upp på fjärde plats med sina sju pinnar.

Falkenberg ligger etta med tolv poäng, Örgryte är tvåa med tio pinnar och nykomlingen Brage har åtta.