Foto: Bildbyrån

Anton Kralj hyllades stort av U19-landslagets förbundskapten Claes Eriksson under EM-slutspelet i Georgien i somras. Under söndagen slog den utlånade MFF-talangen till med ett drömmål när Gefle besegrade Norrby med 2-0.

”Han kan bli hur bra som helst, det är inte bara jag som ser det. Han är ju otroligt skicklig. Han är snabbare än alla i både fötter och tanken”.

Så sa Claes Eriksson, dåvarande förbundskapten för U19-landslaget, till FotbollDirekt på plats i Georgien under EM-slutspelet i somras.

Namnet som Eriksson pratade om var Anton Kralj, då ungdomsspelare i Malmö FF. Kort efter uttåget i Georgien lånades Kralj ut till Gefle för att få spela a-lagsfotboll och under Poya Asbaghis ledning var 19-åringen given som vänstervinge i tränarens 3-5-2-system.

LÄS: ROSENBERG HYLLAR NYA MFF-TALANGEN 

Asbaghi försvann sedermera till IFK Göteborg och Kralj återvände till MFF – men bara tillfälligt. Vänsterbacken blev i början av januari klar på lån i Gefle även denna säsong och han har visat sig vara en viktig kugge i nya tränaren Johan Mjällbys bygge.

Under söndagen sköt Kralj 2-0 för Gefle borta mot Norrby och det var en riktig pärla. Piotr Johansson, även han tidigare i Malmö, spelade snett inåt bakåt. Bollen gick hela vägen ut till Kralj utanför straffområdet. MFF-lånet tog emot bollen innan han avfyrade en raket som satt stenhårt rätt upp i krysset. En jätterökare.

Gefle vann matchen med 2-0 och har sex poäng efter fyra omgångar i superettan.

Odds på svensk fotboll - från Allsvenskan till Division 5! Bli kund hos Coolbet och få gratisspel varje vecka hela året ut!