Foto: Bildbyrån

Under måndagskvällen gästar Djurgården Borås för allsvenskt möte med Elfsborg. Efter Jonathan Rings fina insats mot Malmö vill FD:s krönikör Magnus Österberg inte flytta på nyförvärvet, men inte heller på nytt bänka Dzenis Kozica.
– Kozica har inte varit bra på kanten, men jag vill se honom bakom Tino, konstaterar Österberg. 

Efter tre raka allsvenska matcher på bänken fick Jonathan Ring äntligen chansen från start i Djurgården när laget i onsdags tog emot Malmö. Man kan onekligen säga att förvärvet från Kalmar tog till vara på tränaren Özcan Melkemichels förtroende.

Ring utsågs till matchens lirare och spelade fram Tino Kadewere till 1-0-målet. Dzenis Kozica fick för första gången agera inhoppare och satte snyggt 3-0 på stopptid, vilket blev slutresultatet. Nu när Djurgården gästar Elfsborg vill FD:s krönikör åter se Ring från start, men så även Kozica.

– Tino är ju given efter sina två mål senast. Badji är en joker, men ser inte ut att ha vaknat på rätt sida ännu. Kozica har inte varit bra på kanten, men där handlar det nog om att hitta rätt position åt honom. På sikt är det nog han som tar över den släpande anfallspositionen efter Kerim Mrabti och nu är ju Kerim skadad. Jonathan Ring och Haris Radetinac är två bättre alternativ på kanten än vad Kozica är. Ring tog verkligen chansen mot Malmö och måste få starta mot Elfsborg, säger Österberg och fortsätter:

– Badji har fått flera chanser utan att ta dem. Att spela bakom Tino är ingen obekant roll för Kozica och därför tycker jag att Özcan ska testa den modellen.

LÄS: SPÄNNINGEN TÄTNAR – DJURGÅRDENS DRAGKAMP MED AIK

Efter Djurgårdens tunga derbyförlust mot AIK och det svidande 1-1-resultatet hemma mot Trelleborg veckan innan studsade de tillbaka rejält efter 3-0-viktorian mot Malmö och är nu uppe på sju poäng.

För Elfsborgs del har säsongsinledningen varit en mardröm med tre förluster första tre omgångarna. Därför var 2-0-segern borta mot Brommapojkarna i veckan av yttersta vikt. Österberg är än så länge inte alls imponerad av Jimmy Thelins Elfsborg.

– Jag tycker inte att det sett bra ut spelmässigt. Det är inte direkt så att de skapat massa chanser utan att få in bollen. De har svarat för rätt tama insatser och det har sett lite virrigt ut. Spelartruppen ville bevisligen inte ha kvar Magnus Haglund som tränare, men det ser ju fortfarande inte bra ut.

– För Elfsborg var det livsviktigt att vinna senast och det var verkligen välbehövligt för Thelin som minst sagt haft en brokig start i Elfsborg med uttåg ur Svenska cupens gruppspel och så tre raka torsk i allsvenskan.