• Publicerat 23 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården såg ut att få med sig tre poäng borta mot Elfsborg, men i den 90:e minuten slog Jon Jönsson till med ett jätteskott och matchen i Borås slutade 2-2. 

I de två inledande allsvenska omgångarna saknades Jonas Olsson för Djurgården, men så i derbyt mot AIK kastades kaptenen in i elvan. Stjärnmittbacken svarade då för en svag insats, men mot MFF i omgången därpå var samme Olsson en gigant i backlinjen.

Efter den minst sagt imponerande 3-0-viktorian mot Malmö mötte nu Djurgården Elfsborg på bortaplan, men ingen Jonas Olsson i startelvan. Nej, kaptenen inledde på bänken. I stället Jacob Une Larsson och Marcus Danielson i mittförsvaret.

Jonathan Ring som blev matchens lirare mot Malmö fick nytt förtroende från start, så även Aliou Badji. Det innebar att 3-0-skytten mot MFF, Dzenis Kozica, återigen fick börja på bänken. Fredrik Ulvestad som startat samtliga allsvenska matcher för Djurgården bänkad nu. I stället Jesper Karlström ihop med Kevin Walker på det centrala fältet. Djurgården hade inför dagens möte sju poäng efter fyra matcher, motståndarna Elfsborg bara tre.

För efter tre raka torsk vann äntligen Elfsborg i allsvenskan när de bortabesegrade Brommapojkarna med 2-0 i torsdags.

MÅÅÅÅÅL! Efter en trevande inledning i Borås small det i nätet bakom Andreas Isaksson i Dif-målet. Alex Dyer passade fram Simon Lundevall som rättvänd mot målet valde att skjuta utanför straffområdet med vänstern, fel fot. Det gjorde dock inget för Lundevall som fick på en pangträff. Bollen stenhårt intill Isakssons vänstra stolpe och 1-0 Elfsborg. Lundevall Elfsborgs stora poängkung. 14 poäng 2016, 16 poäng i fjol.

I den 16:e minuten tvingades Elfsborg till ett tidigt byte när mittbacken Joakim Nilsson inte kunde fortsätta. In i stället med rutinerade Jon Jönsson.

MÅÅÅÅÅÅL! Aj aj aj Jon Jönsson… Mittbacken tog fram bollen i banan, men tappade den till Jesper Karlström som kom rättvänd mot mål. Karlström vrickade ut bollen till Jonathan Ring som från höger inne i straffområdet valde att avsluta med vänster tåpaj. Avslutet rakt upp i nättaket i Ellegaards första hörn och kvitterat i Borås.

Tungt skott av Daniel Gustavsson i den 36:e minuten när han bröt en slarvig pass från Tino och avslutade likt Lundevall med vänstern, fel fot. Skottet ändå mycket bra, men tätt utanför Isakssons vänstra stolpe.

Oj oj oj, vilken chans för Djurgården minuten därpå. Fint spel av gästerna och Augustinsson snett inåt bakåt till Jonathan Ring som dessvärre för gästernas del tvingades avsluta med högern. Skottet metern utanför, men där borde det ha varit mål för Djurgården. Ring betydligt bättre med sin vänster…

Nytt bolltapp av Elfsborg och Badji bröt. Senegalesen spelade fram Ring i djupled som gick på skott, men inga problem för Stuhr Ellegaard i hemmalagets mål.

Läcker hörnvariant av Elfsborg när Gojani slog bollen längs backen och Ishizaki chippade bollen mot bortre krysset, men tätt över.

MÅÅÅÅÅL! Precis före halvtidsvilan slog Djurgårdens Aliou Badji till med ett drömmål. Jonathan Ring spelade fram senegalesen som gick på skott utanför straffområdet, och vilket skott! Stenhårt och högt intill första stolpen och Djurgården med 2-1-ledning i paus.

Nära 2-0 Djurgården kort efter paus när Tino Kadewere snyggt tog ner bollen på bröstet och gick på skott. Avslutet mycket bra och hårt längs backen, men vass räddning av Stuhr Ellegaard.

I stället nära kvittering efter timmen spelad. Gojani slog ett fint inlägg och Jebali kom till skott, men utanför.

I den 61:a minuten gjorde Elfsborg sitt andra byte. Ut med Alex Dyer, in med Simon Olsson.

Kort efter byte i Djurgården och det ett defensivt sådant. Ut med anfallaren Aliou Badji, in med mittfältaren Fredrik Ulvestad.

I den 74:e minuten gjorde Thelin sitt sista byte. Ut med mittfältaren Ishizaki, in med anfallaren Viktor Prodell.

Minuten därpå Djurgårdens andra byte. Ut med Karlström, in med Dzenis Kozica.

Oj oj oj, riktigt nära 2-2 när Prodell nickade ner till Gojani som gick på skott på halvvolley, men bollen tätt över Isakssons ribba.

Precis före detta gjorde Özcan Melkemichel sitt sista byte och detta för att säkra upp bakåt. Ut med anfallaren Tino Kadewere, in med mittbacken Jonas Olsson.

MÅÅÅÅÅL! I den 90:e minuten kom kvitteringen för Elfsborg och det var Jon Jönsson som slog till med ett jätteskott från distans på halvvolley.

Elfsborg fick i 93:e minuten ett fint skottläge, men Isaksson räddade och delad pott i Borås. Stor besvikelse i Djurgården så klart, som tappade segern alldeles i slutskedet. Dif har åtta poäng efter fem matcher, Elfsborg har fyra.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Gustavsson, Nilsson, Dresevic, Lundqvist – Ishizaki, Holmén, Dyer, Gojani, Lundevall – Jebali

Djurgården: Isaksson – Beijmo, Une Larsson, Danielson, Augustinsson – Ring, Walker, Karlström, Radetinac – Kadewere, Badji