Foto: Bildbyrån

29 matcher, sju mål och fyra assists – siffror som Tobias Sana aldrig varit i närheten av tidigare i elitkarriären. Flytten till AGF Århus har blivit ett lyckokast för den tidigare Blåvitt- och MFF-mittfältaren. Nu öppnar Sana för att förlänga med klubben.
– Jag är öppen för en förlängning, om klubben är intresserad, säger han till danska Ekstrabladet. 

Tobias Sana har fått fart på karriären igen. Efter tre år i Malmö FF, där han aldrig riktigt lyckades ta en ordinarie plats, så gick flyttlasset till danska AGF Århus förra sommaren.

29 ligamatcher (28 från start), sju mål och fyra assists för AGF – siffror som Sana aldrig nått upp i tidigare i karriären. 20 starter blev det som mest på en säsong i allsvenskan (IFK Göteborg 2011) och flest ligamål innan den här säsongen var fyra (första säsongen i Ajax, 2012/2013).

Kontraktet med AGF löper ut sommaren 2020, men Sana kan tänka sig att stanna längre än så.

– Jag är öppen för en förlängning, om klubben är intresserad. Men jag har två år kvar, så det är ingen stress. PC (AGFs sportchef Peter Christiansen) har visat intresse länge, och den möjlighet jag har fått här vill jag verkligen ta vara på, säger Sana till danska Ekstrabladet.