• Publicerat 22 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK var numret för stort för IFK Göteborg på Friends Arena under söndagen och vann tämligen enkelt med 2-0. Stefan Silva och Kristoffer Olsson slog till med varsitt drömmål. 

Tätt före säsongsstarten värvade AIK in Robin Jansson från Oddevold. Ingen trodde väl då att han i de första fem allsvenska omgångarna skulle starta två av dessa. Men det är nu ett faktum. Försvararen fanns med i elvan senast mot Örebro och spelade från start även i dag i stormötet hemma mot IFK Göteborg.

Även Anton Salétros med från start, vilket fick ses som en liten överraskning. Tarik Elyounoussi skadad och Nicolas Stefanelli avstängd, men Nabil Bahoui fick ändå börja på bänken, detta på grund av en lättare känning. I stället Ahmed Yasin från start på topp ihop med Henok Goitom.

I Blåvitt fick Gustav Engvall på nytt chansen från start, anfallaren som sänkte Dalkurd i torsdags med matchens enda mål. Billy Nordström in i elvan i stället för Victor Wernersson.

Aj aj aj. Robert Lundström ut på bår redan i åttonde minuten! Högervingen föll ihop och vred sig i smärtor. Lundström, som varit en sensation sedan han kom till AIK i vintras från Vålerenga, tog sig för knät och bars ut skadad på bår. Oklart hur allvarligt det är med 28-åringen, men det såg inte alls bra ut.

Stefan Silva in i stället för Lundström. Silva upp på topp och Ahmed Yasin ner som högervinge.

MÅÅÅÅÅL! Drömmål på Friends Arena – och vem var det som slog till om inte nyss inbytte Stefan Silva! I den 20:e minuten slog Rasmus Lindkvist ett inlägg från vänsterkanten och Silva valde att halvt felvänd skjuta på volley med vänsterfoten. Resultatet? Bollen rätt upp i krysset. En sagolik pärla och vilken start för Silva!

Märklig match för Silva. Inbytt, drömmål och så i 30:e minuten utbytt. Ja, det är sant. Silva kunde inte spela vidare då det såg ut som att han fick problem med ljumsken. En mycket besviken Silva tvingades lämna planen och in i stället med Nabil Bahoui, som haft lite känningar och därför inte ansågs redo för att starta mötet med Blåvitt.

AIK med två byten redan efter 30 minuters spel.

Hemmalaget med koll kontroll resterande kvart av den första halvleken. Blåvitt hotade inte överhuvudtaget.

MÅÅÅÅÅL! AIK med nytt drömmål på Friends. I den 50:e minuten kom Kristoffer Olsson rättvänd med bollen, passade till Bahoui och bollen sedermera fram till Lindkvist som hade letat sig in centralt i banan. Vänstervingen klackade fram Olsson som fri med Dahlberg chippade in 2-0. Oroligt elegant fotbollsmål. Lindkvists andra assist för i dag.

Första Blåvittbytet i 64:e minuten. Ut med tidigare AIK-spelaren Amin Affane, in med August Erlingmark.

IFK:s tränare Poya Asbaghi gjorde ett nytt byte bara tre minuter senare. Då var det Gustav Engvall som fick kliva av. Georgien Giorgi Kharaishvili in i stället.

Sista Blåvittbytet i 74:e minuten. Billy Nordström ut, Victor Wernersson in.

Tungt skott från Kharaishvili i den 78:e minuten och fin räddning av Oscar Linnér.

I den 80:e minuten gjorde Rikard Norling sitt sista byte. AIK-tränaren tvingades ju göra två byten redan i första halvlek efter skador på Lundström och Silva. Nu var det Anton Salétros som bytte, men det utan att han var skadad. Stabil insats av U21-landslagsmannen född 1996. Denni Avdic in i spel sista tio minuterna. Avdic, som i vanliga fall är anfallare, nu snarare in för att täppa till defensivt med sin storlek.

19 619 åskådare på plats på Friends i dag.

Blåvitt var aldrig nära att hota AIK och hemmalaget vann tämligen enkelt med 2-0. Gnaget tvåa i tabellen med två pinnar upp till serieledande Hammarby. Gästande Göteborg kvar på sex poäng efter fem matcher.

AIK: Linnér – Milosevic, Karlsson, Jansson – Lundström, Salétros, Adu, Olsson, Lindkvist – Goitom, Yasin

IFK Göteborg: Dahlberg – Starfelt, Calisir, Eriksson – Salomonsson, Diskerud, Affane, Nordström – Engvall, Hysén, Olsson.