• Publicerat 22 april
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK hade inga problem att besegra IFK Göteborg på hemmaplan. Segersiffrorna skrevs till 2-0 efter varsitt drömmål av Stefan Silva och Kristoffer Olsson. FD:s reporter Casper Nordqvist imponerades framförallt av den sistnämnde.
– Här kan AIK tjäna grova pengar i sommar. Satan vad bra Olsson är. Bäst på plan, utbrister Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER AIK – GÖTEBORG 2-0

Robert Lundström utburen på bår tidigt i matchen. AIK och skador…

– Ja, helt sjukt egentligen. Daniel Sundgren hade sin sjukdom i höstas, Nils-Eric Johansson tvingades avsluta karriären i februari, Jesper Nyholm har brutit benet… Dessutom är Joel Ekstrand fortfarande inte tillgänglig för spel. Sundgren och Tarik Elyounoussi också borta på grund av skada. Det där med Lundström såg inte alls bra ut, men för tidigt att säga hur pass allvarligt det är…

Lundström dock inte den enda AIK-spelaren som skadade sig. Vad hände med Stefan Silva?

– Minst sagt händelserika minuter för Silva i den första halvleken. Norling valde att slänga in honom när Lundström skadade sig, flytta ner anfallaren Ahmed Yasin som vinge för att göra plats åt Silva på topp ihop med Henok Goitom. Detta var nyförvärvets första allsvenska framträdande i AIK-dressen och efter 20 minuter slog han till med ett drömmål när han halvt felvänd med vänstern volleysköt 1-0 i krysset. Helt otroligt därför att 27-åringen tio minuter senare tvingades utgå skadad. Han konstaterade själv att han inte hann värma upp ordentligt och att det var korkat av honom att ta en frispark det första som han gjorde inne på planen. Trist för Silva nu när han äntligen fick chansen.

Matchen då, rättvist med AIK-seger?

– Minst sagt! Blåvitt var aldrig nära att hota AIK och hemmalaget var numret för stort i dag. Helt logiskt med tre poäng för Gnaget som nu bara är två pinnar bakom serieledande Bajen.

Vem utmärkte sig mest i AIK?

– Kristoffer Olsson! Satan vad bra han är och här kan AIK tjäna grova pengar i sommar om de väljer att sälja mittfältsstjärnan. Olsson svarade inte bara för ett elegant chippmål, han var bäst på plan och gjorde helt klart en av sina bästa matcher i AIK-tröjan! 22-åringen har kontrakt med AIK över 2020 års säsong, så ja, ni fattar själva. Det kommer att kosta för internationella klubbar om de vill lösa Olsson från Gnaget!

Blåvitt iskalla alltså, men fanns det någon som ändå visade goda intentioner?

– Ja, två spelare. Jag tycker att Sebastian Ohlsson såg spännande ut, vilket han också gjorde under försäsongen. Bjöd på en läcker överstegsfint i offensivt straffområde som höll på att resultera i något farligt och var överlag den som såg ut att vilja och våga mest. Jag vill även lyfta nya georgiern Giorgi Kharaishvili som svarade för ett piggt inhopp. Frågan är om han inte är värd en plats i elvan snart, för det var sannerligen inte många i Blåvitt som imponerade, men den georgiska U21-landslagsmannen var duktig i dag!